Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym
Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym
Przygotowanie
- 1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu
- Marchew obrać
- Seler dokładnie umyć
- Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a następnie w cienkie słupki
- Pocięte warzywa układamy obok łososia
- Warzywa polewamy lekko sosem
Autor
Lista składników
- 1 porcja łososia wędzonego (100 g)
- ⅓ cukinii (ok. 100 g)
- ½ marchewki (30 g)
- 1 łodyga selera naciowego (45 g)
- 3 łyżki sosu vinaigrette kolendrowego (30 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kokosowa szarpana wieprzowina
Mięso opłukujemy i wkładamy do misy wolnowaru, dolewamy mleko kokosowe i przyprawy (solimy na końcu gotowe już danie). Ustawiamy wolnowar na Low (1) na całą noc i podajemy.
WIĘCEJ >Zrazy wieprzowe po staropolsku faszerowane sarną z ziemniakami i sałatą
Zrazy z sosem Łopatkę z sarny zmielić na standardowym sitku / oczkach Lekko posolić, popieprzyć Dodać rozmaryn Wymieszać i podzielić na 4 porcje Z każdej porcji uformować mały wałek (tak z 4 – 5 cm…
WIĘCEJ >Bakłażan w sosie koperkowym
Bakłażana kroimy w plasterki Rozgrzewamy masło na patelni Kawałki bakłażana podsmażamy kilka minut, następnie podlewamy wodą i dusimy (w razie potrzeby dolewamy więcej wody) Mleko kokosowe mieszamy w misce z żółtkami Koperek kroimy drobno i…
WIĘCEJ >Potrawka bakłażanowo- marchewkowa
Rozgrzewamy masło na patelni. Podsmażamy pokrojone w paski mięso. W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana. Warzywa kroimy na drobne kawałki. Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą. Po około 10 minutach danie jest gotowe.
WIĘCEJ >