fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-1-3

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

Przygotowanie

  • 1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu
  • Marchew obrać
  • Seler dokładnie umyć
  • Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a następnie w cienkie słupki
  • Pocięte warzywa układamy obok łososia
  • Warzywa polewamy lekko sosem

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 porcja łososia wędzonego (100 g)
  • ⅓ cukinii (ok. 100 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette kolendrowego (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Julienne, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczeń wieprzowa z puree z batatów z sałatką z buraczków

Pieczeń:·      Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Mięso solimy i pieprzymy Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Obsmażamy mięso po 2 minuty z każdej strony Przekładamy…

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy AIP

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni. Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa. Dodajemy liście laurowe. Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości….

WIĘCEJ >