fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

Przygotowanie

  • 1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu
  • Marchew obrać
  • Seler dokładnie umyć
  • Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a następnie w cienkie słupki
  • Pocięte warzywa układamy obok łososia
  • Warzywa polewamy lekko sosem

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 porcja łososia wędzonego (100 g)
  • ⅓ cukinii (ok. 100 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette kolendrowego (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Julienne, Nóż, Obieraczka julienne

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowa szarpana wieprzowina

Mięso opłukujemy i wkładamy do misy wolnowaru, dolewamy mleko kokosowe i przyprawy (solimy na końcu gotowe już danie). Ustawiamy wolnowar na Low (1) na całą noc i podajemy.

WIĘCEJ >

Zrazy wieprzowe po staropolsku faszerowane sarną z ziemniakami i sałatą

Zrazy z sosem Łopatkę z sarny zmielić na standardowym sitku / oczkach Lekko posolić, popieprzyć Dodać rozmaryn Wymieszać i podzielić na 4 porcje Z każdej porcji uformować mały wałek (tak z 4 – 5 cm…

WIĘCEJ >

Bakłażan w sosie koperkowym

Bakłażana kroimy w plasterki Rozgrzewamy masło na patelni Kawałki bakłażana podsmażamy kilka minut, następnie podlewamy wodą i dusimy (w razie potrzeby dolewamy więcej wody) Mleko kokosowe mieszamy w misce z żółtkami Koperek kroimy drobno i…

WIĘCEJ >

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

Rozgrzewamy masło na patelni. Podsmażamy pokrojone w paski mięso. W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana.  Warzywa kroimy na drobne kawałki. Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą. Po około 10 minutach danie jest gotowe.

WIĘCEJ >