Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym
Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym
Przygotowanie
- 1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu
- Marchew obrać
- Seler dokładnie umyć
- Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a następnie w cienkie słupki
- Pocięte warzywa układamy obok łososia
- Warzywa polewamy lekko sosem
Uwagi
Na Youtube znajdziesz filmy pomocnicze na temat tego, jak zawinąć łososia w różę.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (100 g)
- Łosoś wędzony (100 g)
- Seler nać (45 g)
- Marchew (świeża) (20 g)
- Sos vinaigrette kolendrowy (30 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Koktajl z ananasa
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko
WIĘCEJ >Schab faszerowany wątróbką i gruszkami w sosie rodzynkowym z puree z batatów
Schab faszerowany: Obieramy 1 cebulę, kroimy w kostkę Gruszkę kroimy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne, ogonek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 2 min Dodajemy wątróbkę, podsmażamy 4 min…
WIĘCEJ >Wątróbka z kurkami
Kurki płuczemy, obcinamy nóżki i podduszamy z cebulką na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około…
WIĘCEJ >