fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

Przygotowanie

  • 1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu
  • Marchew obrać
  • Seler dokładnie umyć
  • Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a następnie w cienkie słupki
  • Pocięte warzywa układamy obok łososia
  • Warzywa polewamy lekko sosem

Uwagi

Na Youtube znajdziesz filmy pomocnicze na temat tego, jak zawinąć łososia w różę.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (100 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Seler nać (45 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Sos vinaigrette kolendrowy (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Julienne, Nóż, Obieraczka julienne, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Tarta truskawkowo-bananowa na kokosowym spodzie

Masło klarowane powinno mięć temperaturę pokojową (wyjmujemy wcześniej z lodówki) W misce mieszamy łyżkę miodu, masło i 12 łyżek mąki kokosowej Ciasto rozkładamy na formie do tarty, lekko dłonią rozklepując/wyrównując spód Wkładamy formę do lodówki…

WIĘCEJ >

Placki jabłkowe z sosem malinowym

Placki: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodać jajko Rozmieszać rózgą lub mikserem Dodajemy mąkę gryczaną i jaglaną i mieszamy Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Łyżką nakładamy porcję ciasta na…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >