logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki z bakłażana i twarogu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2acf52a1-e31b-44da-ab88-21fc00d37691-1

Roladki z bakłażana i twarogu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2acf52a1-e31b-44da-ab88-21fc00d37691-1

Przygotowanie

  • Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra.
  • Plastry solimy i nacieramy oliwą a następnie kładziemy na blasze i pieczemy ok. 5 minut z każdej strony w 160 stopniach.
  • Orzechy włoskie siekamy na małe kawałki, mieszamy z twarogiem oraz poszatkowanymi świeżymi ziołami.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Na plastry bakłażana nakładamy twarożek, zawijamy i nabijamy na wykałaczkę.
  • Gotowe roladki skrapiamy oliwą i dekorujemy pestkami granatu.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 średnie bakłażany
  • 1 kostka półtłustego twarogu
  • 1 garść orzechów włoskich
  • świeże zioła np. mięta
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • garść pestek granatu do dekoracji

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Piekarnik, Wykałaczki
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Grapefruit

Grapefruita umyć i obrać Podzielić na cząstki

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw (wegańska / wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię (…)

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Szynka suszona z wędzoną papryką

Szynkę wkładamy do płaskiego naczynia, np. żaroodpornego Posypujemy solą z każdej strony Owijamy naczynie z mięsem folią spożywczą i wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl