fbpx
logo
Szukaj
open close

Rostbef w musztardzie Dijon

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6ce6148b-526a-421b-a579-38ce9e5e8aff
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rostbef w musztardzie Dijon

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Mięso wkładamy do formy do pieczenia
  • Musztardę mieszamy z przyprawami (pieprzem), a następnie smarujemy nią mięso
  • Formę przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika na ok. 45 minut
  • Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy na ćwiartki
  • Dynię obieramy i kroimy w większą kostkę
  • Ziemniaki z dynią gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy
  • W naczyniu żaroodpornym rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy do niego warzywa i dokładnie obtaczamy, a następnie wkładamy naczynie do piekarnika na ok. 30 minut
  • 15 minut przed końcem pieczenia mięsa ściągamy folię i pieczemy bez przykrycia
  • Z piekarnika wyciągamy mięso i warzywa (mięso przenosimy do naczynia z warzywami lub odkładamy na talerz)
  • Formę z sokami z mięsa stawiamy na kuchenkę, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy
  • Dolewamy bulion i gotujemy do momentu, aż sos uzyska gładką konsystencję
  • Mięso kroimy w plastry i rozkładamy na talerzach, obok układamy warzywa i całość polewamy sosem oraz dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia rostbefu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina rostbef (900 g)
  • Bulion mięsny (600 ml)
  • Ziemniak młody (400 g)
  • Dynia (400 g)
  • Musztarda (40 g)
  • Olej słonecznikowy ekologiczny (24 ml)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Pieprz czarny (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Stek z rostbefu z cukinią

Mięso nacieramy przyprawami i odkładamy na ok. 1 godz. (tak aby nabrało temp. pokojowej) Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. (…)

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i batatem

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Batata myjemy i wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i ziemniakami

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Ziemniaki myjemy, solimy, wkładamy (…)

WIĘCEJ >