fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Stek z rostbefu z cukinią

GetfileIdContentUpload5cplaceholder
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Stek z rostbefu z cukinią

Przygotowanie

  • Mięso nacieramy przyprawami i odkładamy na ok. 1 godz. (tak aby nabrało temp. pokojowej)
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Kładziemy mięso i smażymy po ok. 1-2 minuty z każdej strony
  • Następnie przenosimy mięso na papier, na wierzch kładziemy tłuszcz (masło) i wkładamy do piekarnika na ok. 5-10 minut
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej)
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy cukinię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Na talerz kładziemy stek, a obok warzywa

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia steków.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (200 g)
  • Wołowina rostbef (180 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dziecięce kanapki 148

Kromki chleba smarujemy tłuszczem i kładziemy na talerz Ogórka, pomidora, oliwki oraz ser kroimy w plastry Na osobnym talerzu układamy wszystkie warzywa oraz ser tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone na mieszance warzywnej ze słoninką

Słoninę kroimy w kostkę, przenosimy na patelnię i zaczynamy smażyć Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Marchew obieramy i kroimy w kostkę Warzywa dodajemy do podsmażonej słoniny, mieszamy i całość smażymy przez…

WIĘCEJ >

Jogurt z owocami i granolą

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki Do miski wlewamy jogurt i posypujemy owocami oraz granolą

WIĘCEJ >