fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Stek z rostbefu z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfc8fb36b-b316-4894-bd75-a287f6bdc07b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Stek z rostbefu z cukinią

Przygotowanie

  • Mięso nacieramy przyprawami i odkładamy na ok. 1 godz. (tak aby nabrało temp. pokojowej)
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Kładziemy mięso i smażymy po ok. 1-2 minuty z każdej strony
  • Następnie przenosimy mięso na papier, na wierzch kładziemy tłuszcz (masło) i wkładamy do piekarnika na ok. 5-10 minut
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej)
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy cukinię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Na talerz kładziemy stek, a obok warzywa

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia steków.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (200 g)
  • Wołowina rostbef (180 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiąca noga z kurczaka z ryżem z kalafiora

Chrupiąca noga z kurczaka Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Mięso oczyszczamy i układamy w naczyniu żaroodpornym Dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz tłuszcz i wszystko dokładnie wsmarowujmy w mięso…

WIĘCEJ >

Sałatkowy przekładaniec

Chleb kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy chleb i podsmażamy przez ok. 1 minutę (do momentu, aż grzanki będą złote i chrupiące) Następnie przenosimy grzanki na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru…

WIĘCEJ >

Grzanki z pastą z awokado, jajem i bekonem

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy na papkę Dodajemy przyprawy, sezam oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż staną…

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w poprzek w paski Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce…

WIĘCEJ >