fbpx
logo
Szukaj
open close

Stek z rostbefu z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfc8fb36b-b316-4894-bd75-a287f6bdc07b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Stek z rostbefu z cukinią

Przygotowanie

  • Mięso nacieramy przyprawami i odkładamy na ok. 1 godz. (tak aby nabrało temp. pokojowej)
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Kładziemy mięso i smażymy po ok. 1-2 minuty z każdej strony
  • Następnie przenosimy mięso na papier, na wierzch kładziemy tłuszcz (masło) i wkładamy do piekarnika na ok. 5-10 minut
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej)
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy cukinię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Na talerz kładziemy stek, a obok warzywa

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia steków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (200 g)
  • Wołowina rostbef (180 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową

Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu…

WIĘCEJ >

Szparagi z sezamem

Najpierw przygotowujemy szparagi Myjemy je oraz chwytając palcami za końcówkę łodygi odłamujemy jej najtwardszą część Gotowe szparagi kroimy na 4-5 cm kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny Delikatnie mieszamy, aby równomiernie pokryły się sokiem Oprószamy solą…

WIĘCEJ >

Wołowina na specjalną okazję

Mięso powinno być w jednym kawałku Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pieczarki drobno kroimy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Patelnię grillową wykładamy folią aluminiową Kładziemy paprykę i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Jaja sadzone z natką pietruszki i chili

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Chili kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z chili podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu…

WIĘCEJ >