fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Stek z grilla Rib Eye i gotowane brokuły

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca5da2377-70d6-4395-b91b-0f30da9b9fdc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Stek z grilla Rib Eye i gotowane brokuły

Przygotowanie

  • Mięso wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, tak aby osiągnęło temp. pokojową
  • Rozgrzewamy grill (temp. powinna osiągnąć 300 st. C)
  • Mięso smarujemy tłuszczem, posypujemy przyprawami i kładziemy na grill
  • Mięso grillujemy przez ok. 3 minuty z każdej strony (łącznie 6 minut)
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
  • Na talerze nakładamy mięso, a obok brokuły

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia steków.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina rostbef (280 g)
  • Brokuł (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Grill

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jogurt z owocami

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki Do miski wlewamy jogurt i posypujemy owocami

WIĘCEJ >

Napój jogurtowy z miętą

Miętę drobno siekamy Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i razem krótko blendujemy

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >