Stek wołowy z grillowaną cukinią
Stek wołowy z grillowaną cukinią
Przygotowanie
- Mięso smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-4 minuty z każdej strony.
- Przekładamy na deskę, żeby odpoczęło.
- W tym czasie na tej samej patelni smażymy pokrojony czosnek i cukinie, lekko solimy.
- Mięso kładziemy na talerz i obok warzywa.
Rady dietetyka
Przeanalizuj każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz nietolerancji.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne, równie smaczne steki z różnymi dodatkami.
Autor
Lista składników
- 200 g rostbefu lub polędwicy wołowej
- 1 cukinia (300 g)
- 2 ząbki czosnku (10 g)
- 2-3 łyżki smalcu gęsiego (45 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Frittata z sowami (kaniami)
Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…
WIĘCEJ >Pieczona polędwiczka
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Polędwiczkę kroimy na grube kawałki. Miętę kroimy bardzo drobno, mieszamy z octem balsamicznym i szczyptą soli, następnie obtaczamy polędwiczkę w naszej marynacie i układamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy przez 30…
WIĘCEJ >Szparagi duszone z pulpetami wieprzowymi w sosie kokosowym
Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Mięso kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na…
WIĘCEJ >Szparagowa carbonara
Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną, spiromat – uzyskujemy spaghetti Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek, cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min Dodajemy…
WIĘCEJ >