fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Stek wołowy z grillowaną cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20f611e3-427d-459f-844c-fdc3c429a24d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Stek wołowy z grillowaną cukinią

Przygotowanie

  • Mięso smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-4 minuty z każdej strony.
  • Przekładamy na deskę, żeby odpoczęło.
  • W tym czasie na tej samej patelni smażymy pokrojony czosnek i cukinie, lekko solimy.
  • Mięso kładziemy na talerz i obok warzywa.

Rady dietetyka

Przeanalizuj każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne, równie smaczne steki z różnymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g rostbefu lub polędwicy wołowej
  • 1 cukinia (300 g)
  • 2 ząbki czosnku (10 g)
  • 2-3 łyżki smalcu gęsiego (45 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczona pierś z kaczki z żurawiną

Włączyć piekarnik: grzanie z góry i dołu, 200 st. C. Skórę na piersiach kaczki lekko naciąć pod skosem w 2 strony (aby powstały drobne rąby) na połowę głębokości skóry. Przyprawić z obu stron pieprzem i…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła. Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat. Dodajemy obraną…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu 2 godz. Co jakiś czas sprawdzamy ile mamy wody…

WIĘCEJ >