Stek wołowy z grillowaną cukinią
Stek wołowy z grillowaną cukinią
Przygotowanie
- Mięso smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-4 minuty z każdej strony.
- Przekładamy na deskę, żeby odpoczęło.
- W tym czasie na tej samej patelni smażymy pokrojony czosnek i cukinie, lekko solimy.
- Mięso kładziemy na talerz i obok warzywa.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia steku.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Wołowina polędwica (200 g)
- Smalec z gęsi (48 g)
- Czosnek (świeży) (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Brukselka duszona z wędzonką
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w kostkę Rozgrzewamy suchą patelnię i dodajemy boczek Po chwili dodajemy cebulę, czosnek i pora Podsmażamy…
WIĘCEJ >Filety z tofu panierowane w orzechach
Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby nabrały słonego smaku. W tym czasie drobno siekamy orzechy i mieszamy je z sezamem. Następnie obie…
WIĘCEJ >Burgery w portobello
Mięso mielimy w maszynce do mięsa na dużych oczkach (tej większej szajbie niż normalna) Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy, aż się równo połączy Formujemy kulkę i przyduszamy dłonią, żeby uzyskać kształt burgera o grubości około…
WIĘCEJ >Sałata z boczniakami
Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…
WIĘCEJ >