fbpx
logo
Szukaj
open close

Sakiewki ze schabu nadziewane orzechami i gruszkami w sosie kokosowo-gruszkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c56cff498-2d49-44b9-90ed-a771cfbe156d-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sakiewki ze schabu nadziewane orzechami i gruszkami w sosie kokosowo-gruszkowym

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej wkładamy orzechy do jakiegoś pojemnika / miski i zalewamy zimna wodą
  • Orzechy przekładamy na sito i odcedzamy z wody
  • Jedną gruszkę przekrawamy na 4 części i usuwamy gniazdo nasienne
  • Drugą gruszkę obieramy, przekrajamy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek oraz kroimy w kostkę
  • Orzechy i pokrojoną gruszkę mieszamy razem w jakiejś misce
  • Plastry schabu kładziemy na stole i rozklepujemy tłuczkiem do mięsa na grubość 2 mm
  • Solimy i pieprzymy
  • Na środek rozbitego mięsa nakładamy 2 łyżki farszu gruszkowo-orzechowego
  • Zawijamy boki mięsa do środka, formujemy sakiewkę i zawiązujemy czubek nicią
  • Patelnię w wysokim rantem lub rondel nagrzewamy, dajemy łyżkę tłuszczu
  • Kładziemy sakiewki, ustawiamy minimalny płomień
  • Przykrywamy pokrywką i smażymy 5 minut
  • Wlewamy mleko kokosowe oraz farsz gruszkowo-orzechowy, jaki nam został
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 30 minut
  • Wyjmujemy mięso na talerz
  • Sos miksujemy blenderem na gładką masę
  • Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy ćwiartki gruszek z każdej strony 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Gruszka (260 g)
  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Wieprzowina schab (surowy) (160 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Migdał (30 g)
  • Orzech laskowy (30 g)
  • Orzech nerkowca (30 g)
  • Orzech włoski (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Pokrywka do patelni, Rondel, Sitko, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy dwa podłużne walce Rozkładamy po 2 plastry boczku i zawijamy każde mięso w dwa plastry boczku…

WIĘCEJ >

Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa

Uruchamiamy piekarnik: 180 st. C – opcja pieczenia „góra-dół. Zagotuj wodę w dużym garnku. Kalafiora i brokuły myjemy i dzielimy na małe różyczki.  Kalafiora gotujemy 20 minut (po 10 minutach gotowania dodajemy brokuły – do…

WIĘCEJ >