fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b638849-b15d-4acb-89f7-800189935e25
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

Przygotowanie

  • Mięso lekko solimy i pieprzymy 
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Smażymy mięso po 3-4 minuty z każdej strony
  • Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Dodajemy wydrylowane czereśnie lub wiśnie
  • Dodajemy truskawki i przecięte na pół pomidorki 
  • Pierś kroimy w paski i kładziemy na sałatę
  • Polewamy sosem
  • Posypujemy płatkami migdałów

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojego aktualnego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Sposób na przyrządzenie domowego sosu vinaigrette znajduje się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • 1 garść czereśni (80 g – mogą być suszone lub wiśnie)
  • 5 świeżych truskawek (50 g)
  • 160 g piersi z kurczaka
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • 1 łyżka płatków migdałowych (10 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego lub masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Wątrobę kroimy pod jak największym skosem w cienkie plastry Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Kładziemy wątrobę i obsmażamy z każdej strony przez 1-2…

WIĘCEJ >

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >

Migdałowy serek „feta”

Migdały namoczyć w wodzie przez 24 godz. Wylać wodę i zalać wrzątkiem, zostawić na 5-10 min. Wodę odlać, obrać migdały ze skórki.  Do wysokiej miski wrzucić wszystkie składniki i zmiksować. Najlepiej robić to kilka minut – im…

WIĘCEJ >

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony Zdejmujemy mięso z patelni Marchew…

WIĘCEJ >