fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b638849-b15d-4acb-89f7-800189935e25
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

Przygotowanie

  • Mięso lekko solimy i pieprzymy 
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Smażymy mięso po 3-4 minuty z każdej strony
  • Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Dodajemy wydrylowane czereśnie lub wiśnie
  • Dodajemy truskawki i przecięte na pół pomidorki 
  • Pierś kroimy w paski i kładziemy na sałatę
  • Polewamy sosem
  • Posypujemy płatkami migdałów

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojego aktualnego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Sposób na przyrządzenie domowego sosu vinaigrette znajduje się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • 1 garść czereśni (80 g – mogą być suszone lub wiśnie)
  • 5 świeżych truskawek (50 g)
  • 160 g piersi z kurczaka
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • 1 łyżka płatków migdałowych (10 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego lub masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony omlet

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Jajka roztrzepujemy z rozpuszczoną pastą kokosową (lub mascarpone jeśli jemy nabiał) Masło owijamy szynką i układamy w naczyniu żaroodpornym Zalewamy masą jajeczną i pieczemy przez 25 minut.

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z grzybami

Farsz: Grzyby wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy 2-3 min Grzyby kroimy w kostkę i dorzucamy na…

WIĘCEJ >

Carpaccio z sarny na rukoli z vinaigrette balsamicznym

Carpaccio: Comber oczyścić z błon Jałowiec rozdusić / pokroić W naczyniu w którym będziemy marynować mięso wymieszać wino, miód i jałowiec Włożyć mięso, obtoczyć w marynacie Owinąć naczynie folią i włożyć na minimum 24 godziny…

WIĘCEJ >

Wątróbka pieczona z jabłkami

Nastawiamy piekarnik na temp. 175 st. C z opcją grzania z góry i dołu Jabłka kroimy w 8 ćwiartek Cebulę kroimy na pół i w plasterki Szklimy na tłuszczu Dodajemy majeranek Dodajemy jabłko i wątróbkę…

WIĘCEJ >