fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b638849-b15d-4acb-89f7-800189935e25
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

Przygotowanie

  • Mięso lekko solimy i pieprzymy 
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Smażymy mięso po 3-4 minuty z każdej strony
  • Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Dodajemy wydrylowane czereśnie lub wiśnie
  • Dodajemy truskawki i przecięte na pół pomidorki 
  • Pierś kroimy w paski i kładziemy na sałatę
  • Polewamy sosem
  • Posypujemy płatkami migdałów

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na przyrządzenie domowego sosu vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Sałata rzymska (140 g)
  • Czereśnia (świeża) (80 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Truskawka (świeża) (50 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Płatki migdałowe (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy na sicie Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Jabłko…

WIĘCEJ >

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min Sałatę kładziemy na talerzu Dodajemy roszponkę Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu Nakładamy owoce morza Dodajemy truskawki…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

Komosę gotujemy zgodnie z etykietą Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę Dodajemy mleko kokosowe Cukinię kroimy w…

WIĘCEJ >

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…

WIĘCEJ >