fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4dbf52b9-9d2f-47df-90e5-4c14d213565e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

Przygotowanie

  • Sałatę drzemy palcami
  • Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie
  • Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie
  • Na górze układamy plastry szynki
  • Polewamy sosem kolendrowym
  • Posypujemy skwarkami

Rady dietetyka

Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego, a sos robimy przyrządzamy bez dodatku musztardy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia smacznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 5 świeżych lub mrożonych truskawek (50 g)
  • 100 g wędzonej szynki
  • 1 łyżka skwarek ze smalcu
  • 3 łyżki kolendrowego sosu vinaigrette (30 ml)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)

Potrzebny sprzęt

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >

Parówki zapiekane w cieście

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masło rozpuszczamy i mieszamy z mąką, wodą, solą i oregano. Parówki kroimy na mniejsze kawałki i układamy w małym naczyniu żaroodpornym. Naczynie dopełniamy ciastem. Po 30 minutach jest gotowe.

WIĘCEJ >

Barszcz postny wigilijny

Buraki obieramy 1 buraka trzemy na tarce na grubych oczkach do miski i wlewamy tam pół szklanki zimnej wody, 25 ml octu i mieszamy Resztę obranych buraków kroimy w plastry Plastry wrzucamy do garnka i…

WIĘCEJ >

Krem z jarmużu

Jarmuż umieszczamy w garnku Dodajemy dwie szklanki wody Podgrzewamy Dusimy przez 10 minut Dodajemy przyprawy, ser i masło i gotujemy przez kolejne 10 minut Gorącą zupę zdejmujemy z ognia, blendujemy i podajemy 

WIĘCEJ >