fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4dbf52b9-9d2f-47df-90e5-4c14d213565e-1

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

Przygotowanie

  • Sałatę drzemy palcami
  • Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie
  • Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie
  • Na górze układamy plastry szynki
  • Polewamy sosem kolendrowym
  • Posypujemy skwarkami

Rady dietetyka

Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego, a sos robimy przyrządzamy bez dodatku musztardy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia smacznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 5 świeżych lub mrożonych truskawek (50 g)
  • 100 g wędzonej szynki
  • 1 łyżka skwarek ze smalcu
  • 3 łyżki kolendrowego sosu vinaigrette (30 ml)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)

Potrzebny sprzęt

Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny Nakładamy tłuszcz Przykrywamy i pieczemy 12 min Na talerzu układamy buraczki Obok mix sałat, które polewamy…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczonej dyni z wędzonką i owocami

Jeśli mamy surową dynię, trzeba ją pokroić w kawałki, pozbyć się miąższu i pestek i upiec kawałki dyni w temp. 180 st. C przez około 45 min (patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy czy jest miękka w…

WIĘCEJ >

Gryczane ciasto szpinakowe

Ciasto kruche Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie winno – śliwkowym z batatami

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >