Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami
Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami
Przygotowanie
- Sałatę drzemy palcami
- Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie
- Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie
- Na górze układamy plastry szynki
- Polewamy sosem kolendrowym
- Posypujemy skwarkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia sosów vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Sałata rzymska (105 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (100 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Truskawka (świeża) (50 g)
- Sos vinaigrette kolendrowy (30 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Potrawka z chorizo
Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną Dodajemy pół szklanki wody Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz….
WIĘCEJ >Owsianka z mlekiem kokosowym
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to dolewamy wody) Odstawiamy na 10 minut, po czym jemy
WIĘCEJ >Lody bananowe
Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki Mieszamy co 2 godziny aż do całkowitego zmrożenia
WIĘCEJ >