fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka azjatycka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c25dc4565-6dca-45c9-8877-99ec28aa71da
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka azjatycka

Przygotowanie

  • Sałatę i paprykę kroimy w kostkę, a pomidorki w połówki
  • Wszystkie składniki na sos mieszamy w rondelku i przez chwilę podgrzewamy
  • Polewamy warzywa sosem
  • Podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (370 g)
  • Pomidor koktajlowy (300 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (20 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Wasabi (7 g)
  • Erytrol (2 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Rondel, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z owocami i bakaliami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część komosy, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Następnie blendujemy wszystko na gładką masę Całość przelewamy do miseczki, następnie…

WIĘCEJ >

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…

WIĘCEJ >

Hummus z pieczoną marchewką

Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy dodając więcej soku z cytryny, soli, pieprzu i kuminu.

WIĘCEJ >

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >