fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka azjatycka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c25dc4565-6dca-45c9-8877-99ec28aa71da
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka azjatycka

Przygotowanie

  • Sałatę i paprykę kroimy w kostkę, a pomidorki w połówki
  • Wszystkie składniki na sos mieszamy w rondelku i przez chwilę podgrzewamy
  • Polewamy warzywa sosem
  • Podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz posiadanych nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Powyżej znajdziesz inne, proste pomysły na sałatkę – zajrzyj do powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

Sałatka

  • 1 główka sałaty rzymskiej (370 g)
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona papryka (230 g)

Sos

  • 20 ml octu jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 1 łyżeczka wasabi (8 g)
  • Opcjonalnie: ½ łyżeczki erytrytolu (5 g)
  • 2 łyżki sezamu (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Gofry śniadaniowe

Wszystkie składniki mieszamy rózgą (masło musimy lekko podgrzać, aby było płynne). Do rozgrzanej gofrowincy wlewamy równomiernie ciasto i pieczemy do zarumienienia (ok. 5 minut). Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. z plastrami pokrojonego pomidora).

WIĘCEJ >

Marchewka z oliwkami

Marchewkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając. Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną. 

WIĘCEJ >