fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka azjatycka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c25dc4565-6dca-45c9-8877-99ec28aa71da
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka azjatycka

Przygotowanie

  • Sałatę i paprykę kroimy w kostkę, a pomidorki w połówki
  • Wszystkie składniki na sos mieszamy w rondelku i przez chwilę podgrzewamy
  • Polewamy warzywa sosem
  • Podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (370 g)
  • Pomidor koktajlowy (300 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (20 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Wasabi (7 g)
  • Erytrol (2 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Rondel, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa

Warzywa myjemy, marchewkę obieramy, kroimy wszystkie warzywa W garnku rozpuszczamy smalec, wrzucamy do niego pokrojone warzywa, doprawiamy solą pieprzem i mieszamy Rozgrzewamy patelnię grillową, przekładamy na nią warzywa i grillujemy 10 minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Marchewka z oliwkami

Marchewkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając. Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną. 

WIĘCEJ >