fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kolorowa sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1713f2d3-8564-4940-858d-4a2faa38238e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kolorowa sałatka

Przygotowanie

  • Liście roszponki umieszczamy w misce.
  • Papryki i pomidora kroimy w kostkę.
  • Warzywa umieszczamy razem w misce.
  • Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym.
  • Posypujemy przyprawami i mieszamy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu możesz dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Możemy spróbować równie smaczne i proste sałatki, które są podpięte w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść roszponki (25 g)
  • ½ papryki żółtej (100 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • ½ pomidora (85 g)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (10 g)
  • 1 łyżka oleju lnianego (10 ml)
  • 1 szczypta kminu rzymskiego (1 g)
  • 1 szczypta kolendry suszonej (1 g)
  • 1 szczypta cząbru (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Risotto z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę Podsmażamy 2…

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki,…

WIĘCEJ >

Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej

Szynkę kromy w cienkie plastry Na talerzu rozkładamy sałatę Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka Pomidora kroimy w cząstki Z cebuli kroimy 1-2 krążki Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie Polewamy sosem Obok lub na…

WIĘCEJ >

Ratatouille

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C Myjemy warzywa i kroimy w plasterki Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy…

WIĘCEJ >