fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kolorowa sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1713f2d3-8564-4940-858d-4a2faa38238e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kolorowa sałatka

Przygotowanie

  • Liście roszponki umieszczamy w misce.
  • Papryki i pomidora kroimy w kostkę.
  • Warzywa umieszczamy razem w misce.
  • Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym.
  • Posypujemy przyprawami i mieszamy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu możesz dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Możemy spróbować równie smaczne i proste sałatki, które są podpięte w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść roszponki (25 g)
  • ½ papryki żółtej (100 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • ½ pomidora (85 g)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (10 g)
  • 1 łyżka oleju lnianego (10 ml)
  • 1 szczypta kminu rzymskiego (1 g)
  • 1 szczypta kolendry suszonej (1 g)
  • 1 szczypta cząbru (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Gruszkotka

Ciasto: Bierzemy miskę i wkładamy do niej masło Do miski wsypujemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier, 2 jaja i wymieszamy Dzielimy ciasto na 2 części Do jednej części dodajemy karob Formujemy kule i owijamy folią…

WIĘCEJ >

Leczo AIP

Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry. Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Smażymy 3-5 minut. Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy kolejne…

WIĘCEJ >