fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kolorowa sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1713f2d3-8564-4940-858d-4a2faa38238e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kolorowa sałatka

Przygotowanie

  • Liście roszponki umieszczamy w misce.
  • Papryki i pomidora kroimy w kostkę.
  • Warzywa umieszczamy razem w misce.
  • Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym.
  • Posypujemy przyprawami i mieszamy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (115 g)
  • Papryka żółta (100 g)
  • Pomidor (świeży) (85 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Olej lniany nierafinowany (10 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kmin rzymski (1 g)
  • Cząber suszony (1 g)
  • Kolendra suszona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wegański rosół

Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Banalnie proste ciasto z owocem kaki

Piekarnik nastawiamy na 160 stopni, na grzanie góra/dół bez funkcji termoobiegu. Daktyle namaczamy we wrzątku 15 minut. Wszystkie składniki na spód wkładamy do blendera i blendujemy na dość gładką masę. Kwadratową formę do pieczenia o…

WIĘCEJ >

Krem buraczany z mleczkiem kokosowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st C Buraki szorujemy, nie obieramy, wkładamy do rękawa i pieczemy przez 45 – 50 minut Upieczone buraki należy chwilę przestudzić Odcinamy im korzonki, kroimy na pół i kroimy na…

WIĘCEJ >

Sałatka z bakłażana z oliwkami

Bakłażana myjemy, suszymy i kroimy w dużą kostkę (2×2 cm) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Do dużego płaskiego naczynia żaroodpornego wrzucamy kostki bakłażana, polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy Wstawiamy do piekarnika i pieczemy…

WIĘCEJ >