fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowa sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1713f2d3-8564-4940-858d-4a2faa38238e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowa sałatka

Przygotowanie

  • Liście roszponki umieszczamy w misce.
  • Papryki i pomidora kroimy w kostkę.
  • Warzywa umieszczamy razem w misce.
  • Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym.
  • Posypujemy przyprawami i mieszamy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (115 g)
  • Papryka żółta (100 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Olej lniany nierafinowany (10 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kmin rzymski (1 g)
  • Cząber suszony (1 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chłodnik truskawkowy

Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku Usuwamy szypułki Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej) Truskawki wkładamy do garnka, zalewamy wodą Wstawiamy na palnik i grzejemy Tapiokę wsypujemy do miseczki, wlewamy…

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać. W szklance wymieszać składniki sosu…

WIĘCEJ >

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Gotujemy komosę ryżową Myjemy paprykę i cukinię Rozgrzewamy masło ghee na patelni Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem Odcinamy górną…

WIĘCEJ >