fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka gryczana z dzikiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz26-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka gryczana z dzikiem

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej)
  • Odcedzamy na sicie
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Ogórki kroimy w kostkę
  • Cebulę kroimy w półksiężyce
  • Pomidora kroimy w cząstki lub kostkę
  • Wszystkie składniki plus sos mieszamy razem w misce

Rady dietetyka

Mięso z dzika możesz zastąpić każdym innym, lecz najlepiej wieprzowiną, która ma mniej intensywny smak niż dziczyzna.

Sprawdź, czy ten przepis odpowiada Twojej diecie – informacje zawarte w piktogramach powyżej.

Uwagi

Mięso z dzika należy ugotować dzień wcześniej w wolnowarze.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g mięsa z dzika (boczek, szynka, lub żeberka)
  • 100 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 2 ogórki kiszone (120 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 3 łyżki sosu vinagrette (30 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto kokosowo – bananowo – gruszkowe

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić, a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera Dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Wrap z serem i z pieczarkami

Jajka blendujemy do uzyskania gładkiej masy Wymieszaj widelcem z olejem MCT i z ulubionymi przyprawami Na patelni podgrzewamy delikatnie masło, wylewamy masę, przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu ścięcia się białka na powierzchni omleta Na…

WIĘCEJ >

Salsa meksykańska

Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.

WIĘCEJ >

Potrawka z chorizo

Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną Dodajemy pół szklanki wody Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz….

WIĘCEJ >