fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka gryczana z makrelą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz18-4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka gryczana z makrelą

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej)
  • Odcedzamy na sicie
  • Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości
  • Ogórki kroimy w kostkę
  • Cebulę kroimy w półksiężyce
  • Pomidora kroimy w cząstki lub kostkę
  • Wszystkie składniki plus sos mieszamy razem w misce

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje sałatek z komosą ryżową oraz przepisy na sosy vinaigrette.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnej, wędzonej ryby.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Makrela wędzona (125 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Cebula (50 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette AIP

Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

WIĘCEJ >