fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka makaronowa z indykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0034cde9-b961-45bb-9ca2-45e84962e307
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka makaronowa z indykiem

Przygotowanie

  • Kukurydzę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Mięso kroimy w kostkę o boku ok. 1 cm i wrzucamy do miski
  • Dodajemy przyprawy (pieprz i paprykę) i dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu (zamiast oliwy z oliwek możemy użyć oliwy z suszonych pomidorów)
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut (do momentu, aż mięso będzie miękkie)
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Ugotowany makaron wrzucamy do miski, dodajemy pozostały tłuszcz (zamiast oliwy z oliwek możemy użyć oliwy z suszonych pomidorów) i mieszamy
  • Oliwki, pomidory i zieleninę drobno kroimy i wrzucamy do miski z makaronem
  • Do miski z makaronem dodajemy mięso i kukurydzę, a następnie ponownie mieszamy
  • Do sałatki dodajemy sok z cytryny i przyprawy (oregano, sól i pieprz) i jeszcze raz mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek z makaronem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (200 g)
  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (140 g)
  • Rukola (80 g)
  • Oliwki czarne (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Owsianka z jogurtem i z miętą

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Po ostudzeniu dodajemy posiekane listki świeżej mięty Podajemy

WIĘCEJ >

Omlet

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Cały czas mieszając dolewamy mleko i dosypujemy mąkę oraz otręby Konsystencja masy powinna być lejąca, ale spieniona Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę i smażymy…

WIĘCEJ >

Krem ziemniaczany

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty Dodajemy ziemniaki i smażymy przez ok. 3 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez około…

WIĘCEJ >

Szparagi zapiekane w bekonie z serem kozim

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Kroimy ser lub kruszymy…

WIĘCEJ >