Sałatka z makaronem Risoni
Sałatka z makaronem Risoni
Przygotowanie
- Pomidory kroimy w cienkie paski
- Zieleninę drobno siekamy
- Oliwki kroimy w plasterki
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie płuczemy pod zimną wodą i odcedzamy
- Makaron przenosimy do miski, dodajemy tłuszcz oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy
- Dodajemy pomidory, zieleninę, oliwki oraz pokruszony ser i całość delikatnie mieszamy
- Przed podaniem dodajemy przyprawy (pieprz)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Makaron Risoni (200 g)
- Ser Parmezan (100 g)
- Oliwki czarne (45 g)
- Pomidor suszony (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Oregano (świeże) (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.