fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z jesiennych zbiorów z dynią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce0ed927a-a243-4f79-b38e-2e19d6a901de
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z jesiennych zbiorów z dynią

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Dynię obieramy i kroimy w kostkę
  • Blachę wykładamy folią aluminiową
  • Dynię rozkładamy na folii, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut
  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Pestki słonecznika prażymy na patelni przez ok. 1-2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Z granatu wydłubujemy pestki
  • Do miski wrzucamy wszystkie składniki i całość delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dynia (210 g)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Pestki słonecznika obrane (40 g)
  • Granat (40 g)
  • Rukola (35 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Ciasto mandarynkowe z sorbetem bananowym

Przygotowujemy blaszkę do ciasta, jeśli mamy metalową, to wykładamy papierem do pieczenia Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak woda zacznie wrzeć Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej…

WIĘCEJ >

Naleśniki bananowe

Banana obieramy i rozgniatamy widelcem Do miski wybijamy jaja i lekko ubijamy Dodajemy banana, nasiona chia, mąkę, ekstrakt oraz przyprawy (cynamon) i całość dokładnie miksujemy Patelnię smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję…

WIĘCEJ >

Tarta kokosowa z musem śliwkowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…

WIĘCEJ >