Sałatka z jesiennych zbiorów z dynią
Sałatka z jesiennych zbiorów z dynią
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Dynię obieramy i kroimy w kostkę
- Blachę wykładamy folią aluminiową
- Dynię rozkładamy na folii, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut
- Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Pestki słonecznika prażymy na patelni przez ok. 1-2 minuty, co jakiś czas mieszając
- Z granatu wydłubujemy pestki
- Do miski wrzucamy wszystkie składniki i całość delikatnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Dynia (210 g)
- Komosa ryżowa biała (180 g)
- Pestki słonecznika obrane (40 g)
- Granat (40 g)
- Rukola (35 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól morska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.