fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowa sałatka z kuskusem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf55c9573-56bd-423a-963c-676e7bca7db5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowa sałatka z kuskusem

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w cienkie plasterki
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Papryki kroimy w kostkę
  • Pomidory kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy cukinię, cebulę oraz papryki i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie wyłączamy kuchenkę i odstawiamy patelnię do ostygnięcia
  • Do naczynia żaroodpornego wsypujemy kuskus, dodajemy tłuszcz (masło), wlewamy wrzącą wodę i kilka razy szybko mieszamy, po czym przykrywamy i odstawiamy na ok. 10 minut
  • Następnie spulchniamy kuskus widelcem i odstawiamy jeszcze na ok. 5 minut
  • Przenosimy kuskus do miski, dodajemy warzywa z patelni, pomidory, rukolę oraz sok z cytryny i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Kuskus (250 g)
  • Rukola (250 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sałatka z kabanosem, awokado i papryką

Kabanosy kroimy na 4-5 części Awokado obieramy i kroimy w paski Paprykę kroimy w słupki (gniazdo nasienne usuwamy) Na talerzu (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z kalafiora i topinamburu

Topinambur obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut Kalafior dzielimy na różyczki i (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z kalafiora i batatu

Bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior dzielimy na (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszą jaglaną i halibutem wędzonym

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Rybę oczyszczamy (…)

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą (…)

WIĘCEJ >