fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kalafiora i batatu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z kalafiora i batatu

Przygotowanie

  • Bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Szynkę kroimy w paski
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Warzywa odcedzamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalafior (450 g)
  • Batat (375 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Musztarda (10 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serca wołowego

Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i zalewamy wodą tyle żeby poziom wody był 2 centymetry wyższy nad serce Włączamy gaz pod…

WIĘCEJ >

Makaron gryczany z kurkami

Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy jeszcze dwa razy Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na pół Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem kokosowym i z migdałami

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Następnie posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >