fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z kabanosem, awokado i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a7e0863-3cc7-4812-bfcd-50a65308efc7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z kabanosem, awokado i papryką

Przygotowanie

  • Kabanosy kroimy na 4-5 części
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Paprykę kroimy w słupki (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa oraz kabanosy i całość skrapiamy tłuszczem, a obok kładziemy kromki chleba

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Awokado (60 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Sałata karbowana (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zielony koktajl z rukolą

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Selera kroimy w cienkie półksiężyce Pomidorki kroimy na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy…

WIĘCEJ >

Marchewka po marokańsku

Marchewki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Do miski wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, kolendrę, paprykę słodką i cynamon), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dolewamy tłuszcz i całość dokładnie mieszamy Marchewki…

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce z sosem oliwkowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy oliwki, dolewamy tłuszcz i całość blendujemy, tak aby w sosie pozostały…

WIĘCEJ >