fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kabanosem, awokado i papryką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-205
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z kabanosem, awokado i papryką

Przygotowanie

  • Kabanosy kroimy na 4-5 części
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Paprykę kroimy w słupki (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa oraz kabanosy i całość skrapiamy tłuszczem, a obok kładziemy kromki chleba

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kabanos wieprzowy (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Awokado (60 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pancake – truskawkowy słonecznik

Z lodówki wyciągamy jaja, mleko oraz jogurt i odstawiamy na ok. 15-20 minut, tak aby osiągnęły temp. pokojową Do jogurtu wsypujemy sodę, mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut Do miski wybijamy jaja, dodajemy cukier…

WIĘCEJ >

Zasmażana fasolka

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem. Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy. Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę. Solimy według upodobań i podajemy.

WIĘCEJ >

Naleśniki jaglane

Składniki mieszamy razem do uzyskania ciasta o płynnej konsystencji (nie może być za rzadka) Jeżeli potrzeba, dodajemy jeszcze łyżkę mąki Smażymy na rozgrzanej patelni cienkie placki, na tłuszczu lub bez dodatku tłuszczu

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z awokado i jajkami w koszulkach

Sałatka: Brokuły lekko posolić i gotować na parze przez 7 minut Brokuły przelać zimną bieżącą wodą lub zasypać lodem Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką…

WIĘCEJ >