Sałatka z kaszą jaglaną i halibutem wędzonym
Sałatka z kaszą jaglaną i halibutem wędzonym
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy
- Rybę oczyszczamy (obieramy ze skóry i ości) i rozdrabiamy na kawałki
- Cebulę obieramy
- Wszystkie warzywa kroimy w kostkę
- Wszystkie składniki razem mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek oraz przepisy na domowej roboty sosy vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Halibut wędzony (130 g)
- Ogórek kiszony (120 g)
- Kasza jaglana (100 g)
- Cebula (50 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.