fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz13-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową

Przygotowanie

  • Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż
  • Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa
  • lekko solimy
  • Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej
  • Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu 30 min
  • Wyjmujemy mięso, żeby trochę przestygło i kroimy w kostkę
  • Wyjmujemy marchewkę i pietruszkę na jakiś talerz (można od razu zjeść)
  • Do tej gorącej wody wrzucamy rodzynki na 5 min
  • Odcedzamy rodzynki na sicie
  • Ananasa obieramy ze skóry i wycinamy ze środka jasne „oczko” – bo jest twarde i zdrewniałe
  • Ogórka obieramy i kroimy w kostkę
  • Z selera naciowego oddzielamy łodygi, myjemy i kroimy w cienkie półksiężyce
  • Wrzucamy do miski pokrojone składniki i odcedzone rodzynki
  • Dodajemy musztardę, oliwę, curry
  • Mieszamy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ananas (160 g)
  • Kurczak pierś (150 g)
  • Seler naciowy (50 g)
  • Ogórek długi (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Marchew (20 g)
  • Rodzynki (15 g)
  • Musztarda (10 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl (shake) z awokado i pomarańczy

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Pomarańcze obieramy ze skóry Wrzucamy do blendera kawałki awokado i pomarańczy Dodajemy miód Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii na zimno

Cukinię obieramy i tniemy na cieniutkie paseczki używając do tego celu obieraczki do warzyw. Przydatnym urządzeniem do tego celu może również być spiromat (tarka spiralna). Wszystkie składniki na sos miksujemy i powstałym sosem polewamy cukiniowe…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Kalarepę obieramy ze skóry Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki Pomidorki kroimy na połówki Kalarepę, cukinię i rzodkiew przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron spaghetti W garnku…

WIĘCEJ >

Sałatka morska z wędzonym łososiem

Wodorosty przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, układamy je na talerzu Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w kostkę Oliwki, pomidorki i awokado kładziemy na sałatę Na wierzchu kładziemy kawałki łososia Solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >