fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z wędzonym boczkiem i słonecznikiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7026a5c9-548f-45db-833b-c9b6c6eccd9e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z wędzonym boczkiem i słonecznikiem

Przygotowanie

  • Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plastry boczku, by stały się chrupkie
  • W misce umieszczamy jarmuż, szpinak, pomidory przekrojone w połówki i boczek
  • Posypujemy sałatkę nasionami słonecznika i posiekaną natką pietruszki
  • W miseczce mieszamy składniki na sos: oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i sok z cytryny
  • Doprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami
  • Sałatkę należy polać sosem tuż przed podaniem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Awokado (140 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Jarmuż (świeży) (40 g)
  • Szpinak (świeży) (20 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Olej MCT (5 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z sałatką

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Jednoporcjowa zapiekanka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach (możemy użyć też maszynki do mielenia mięsa) Marchewkę łączymy z solą, mięsem, jajkiem i masłem. Ugniatamy dłońmi i wlewamy do naczynia żaroopornego Pieczemy…

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…

WIĘCEJ >