fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Skrzydełka z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c703a6650-86a0-4de1-8807-9b6848851a75
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Skrzydełka z kurczaka

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, musztardę, ketchup oraz majonez i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty
  • Następnie miskę z mięsem wkładamy do lodówki na min. 1 godz.
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wykładamy mięso i wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut (po ok. 20 minutach obracamy mięso na drugą stronę)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia skrzydełek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak skrzydło (720 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Ketchup (20 g)
  • Majonez (20 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (6 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Lodówka, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – rakieta z serem

Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety Rzodkiewkę kroimy w plastry Z ogórka wycinamy paski Z sera wycinamy paski, gwiazdki i księżyc Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rakiety, tak jak na…

WIĘCEJ >

Chleb żytni z masłem

Kromki chleba smarujemy masłem

WIĘCEJ >

Topinambur pieczony z warzywami

Topinambur obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę Marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Naczynie żaroodporne smarujemy naturalnym olejem kokosowym Przekładamy do niego topinambur, dodajemy warzywa, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, sól, rozmaryn…

WIĘCEJ >

Kruszon truskawkowo – bananowy

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę Drugą…

WIĘCEJ >