fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiące skrzydełka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfacce057-ed2a-4024-933e-aeec445d8554
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chrupiące skrzydełka

Przygotowanie

  • Skrzydełka myjemy i układamy w misce
  • Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem
  • Wlewamy do miski ze skrzydełkami
  • Odstawiamy na kilka godz. do lodówki
  • Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C
  • Pieczemy skrzydełka przez 20 minut, po czym zmniejszamy temp. do 180 st. C na kolejne 40 minut
  • Podajemy najlepiej w towarzystwie świeżych warzyw

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim planie żywieniowym.

Uwagi

Powyżej zainspiruj się pomysłem na skrzydełka w musztardzie (powiązane przepisy).

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 skrzydełek z kurczaka (360 g)

Marynata

  • 50 g wiórków kokosowych
  • ½ łyżeczki suszonej papryczki chilli (2 g)
  • 1 łyżeczka cynamonu (4 g)
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej (12 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Miska, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy na sicie Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Jabłko…

WIĘCEJ >

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >