fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiące skrzydełka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfacce057-ed2a-4024-933e-aeec445d8554
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrupiące skrzydełka

Przygotowanie

  • Skrzydełka myjemy i układamy w misce
  • Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem
  • Wlewamy do miski ze skrzydełkami
  • Odstawiamy na kilka godz. do lodówki
  • Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C
  • Pieczemy skrzydełka przez 20 minut, po czym zmniejszamy temp. do 180 st. C na kolejne 40 minut
  • Podajemy najlepiej w towarzystwie świeżych warzyw

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak skrzydło (360 g)
  • Wiórki kokosowe (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Papryka wędzona mielona (12 g)
  • Chili (5 g)
  • Cynamon mielony (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka smażona z pietruszką i chili

Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę z warzywami Dodajemy przyprawy Danie powinno być gotowe po 15 minutach (sprawdzamy, kontrolując stopień wysmażenia…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinii

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można je dodatkowo posolić i pozostawić na sitku, aby odciekł nadmiar soku. Dodać posiekaną drobno cebulę i pora, jajka, przepuszczony przez praskę czosnek. Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem…

WIĘCEJ >

Mleko kokosowe – własnej roboty

Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…

WIĘCEJ >

Fritatta grzybowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby i smażymy…

WIĘCEJ >