fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Skrzydełka musztardowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9ceac0f-613b-4f49-b9c0-9847178261b4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Skrzydełka musztardowe

Przygotowanie

  • Skrzydełka myjemy i układamy w misce
  • Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem
  • Wlewamy do miski ze skrzydełkami
  • Odstawiamy na kilka godz. do lodówki
  • Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C
  • Pieczemy skrzydełka przez 20 minut, po czym zmniejszamy temp. do 180 st. C na kolejne 40 minut
  • Podajemy (najlepiej w towarzystwie świeżych warzyw)

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej zainspiruj się innym pomysłem na podanie chrupiących skrzydełek – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 skrzydełek z kurczaka (360 g)

Marynata

  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 2 łyżki musztardy (40 g)
  • 15 g aminokwasów kokosowych (zamiennik sosu sojowego)
  • ½ łyżeczki kuminu (2 g)
  • 1 łyżka rozpuszczonego masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Miska, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z warzyw z łososiem

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >

Wątróbka pieczona z jabłkami

Nastawiamy piekarnik na temp. 175 st. C z opcją grzania z góry i dołu Jabłka kroimy w 8 ćwiartek Cebulę kroimy na pół i w plasterki Szklimy na tłuszczu Dodajemy majeranek Dodajemy jabłko i wątróbkę…

WIĘCEJ >

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do wystudzenia Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski Zalewamy marynatą, mieszamy Owijamy folią spożywczą, lub…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na oleju. Tofu ścieramy na tarce o dużych bądź średnich oczkach i mieszamy z wszystkimi pozostałymi…

WIĘCEJ >