fbpx
logo
Szukaj
open close

Skrzydełka musztardowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9ceac0f-613b-4f49-b9c0-9847178261b4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Skrzydełka musztardowe

Przygotowanie

  • Skrzydełka myjemy i układamy w misce
  • Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem
  • Wlewamy do miski ze skrzydełkami
  • Odstawiamy na kilka godz. do lodówki
  • Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C
  • Pieczemy skrzydełka przez 20 minut, po czym zmniejszamy temp. do 180 st. C na kolejne 40 minut
  • Podajemy (najlepiej w towarzystwie świeżych warzyw)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak skrzydło (360 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Musztarda (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Aminokwasy kokosowe (sos kokosowy) (15 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kmin rzymski (1 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >

Paleo schabowy w panierce bez jajka

Schab płuczemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1 cm i tłuczemy każdy plaster cienko przez folię spożywczą. Na tym etapie odkładamy dwa kotlety (około 80 g mięsa)…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczonej dyni z wędzonką i owocami

Jeśli mamy surową dynię, trzeba ją pokroić w kawałki, pozbyć się miąższu i pestek i upiec kawałki dyni w temp. 180 st. C przez około 45 min (patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy czy jest miękka w…

WIĘCEJ >