Skrzydełka musztardowe
Skrzydełka musztardowe
Przygotowanie
- Skrzydełka myjemy i układamy w misce
- Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem
- Wlewamy do miski ze skrzydełkami
- Odstawiamy na kilka godz. do lodówki
- Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C
- Pieczemy skrzydełka przez 20 minut, po czym zmniejszamy temp. do 180 st. C na kolejne 40 minut
- Podajemy (najlepiej w towarzystwie świeżych warzyw)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kurczak skrzydło (360 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Musztarda (40 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Aminokwasy kokosowe (sos kokosowy) (15 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kmin rzymski (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Burger wieprzowy z warzywami
Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…
WIĘCEJ >Sałata z boczniakami
Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…
WIĘCEJ >Morele suszone z sarną zapiekane w boczku
Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…
WIĘCEJ >Papryki nadziewane pęczakiem
Paprykę kroimy na dwie równe części i starannie usuwamy pestki. Kaszę pęczak gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę i pora kroimy, gotujemy w wodzie około 15 minut, a następnie kroimy bardzo drobno….
WIĘCEJ >