fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos czosnkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c03006b37-7032-42bf-980e-d01f53e86fcf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos czosnkowy

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Majonez (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sok z limonki (bio) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Kmin rzymski (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bezowa polewa

Do miski wlewamy białka, dodajemy proszek do pieczenia i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i ubijamy na niezbyt twardą pianę Dodajemy cukier i ubijamy, aż konsystencja nie pozwoli na opadanie górek powstałych po wyjęciu…

WIĘCEJ >

Pesto ziołowe z jarmużu

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do blendera Do blendera dodajemy drożdże i całość dokładnie blendujemy Cały czas blendując stopniowo dolewamy tłuszcz Jeśli pesto jest zbyt gęste…

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi być drobno), dodać do oliwy Czosnek obrać i dodać do garnka Dodać musztardę, miód, ocet,…

WIĘCEJ >

Kokosowa polewa czekoladowa

Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, do momentu, aż się rozpuści Następnie odkładamy rondle do ostygnięcia Dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wlewamy mleko…

WIĘCEJ >