Sos czosnkowy
Sos czosnkowy
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.
Autor
Lista składników
- Majonez (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
- Sok z limonki (bio) (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Kmin rzymski (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Bezowa polewa
Do miski wlewamy białka, dodajemy proszek do pieczenia i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i ubijamy na niezbyt twardą pianę Dodajemy cukier i ubijamy, aż konsystencja nie pozwoli na opadanie górek powstałych po wyjęciu…
WIĘCEJ >Pesto ziołowe z jarmużu
Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do blendera Do blendera dodajemy drożdże i całość dokładnie blendujemy Cały czas blendując stopniowo dolewamy tłuszcz Jeśli pesto jest zbyt gęste…
WIĘCEJ >Sos vinaigrette
Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi być drobno), dodać do oliwy Czosnek obrać i dodać do garnka Dodać musztardę, miód, ocet,…
WIĘCEJ >Kokosowa polewa czekoladowa
Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, do momentu, aż się rozpuści Następnie odkładamy rondle do ostygnięcia Dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wlewamy mleko…
WIĘCEJ >