fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Angielski sos miętowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c17ccd09a-b003-46d5-9e92-bcc4c07f0248
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Angielski sos miętowy

Przygotowanie

  • Zieleninę siekamy i przenosimy do moździerza
  • Dodajemy połowę słodziku i rozcieramy na pastę
  • Do garnka wsypujemy drugą połowę słodziku, wlewamy ocet, wodę oraz sok z cytryny i zagotowujemy
  • Dodajemy pastę miętową oraz sól, mieszamy i wyłączamy kuchenkę
  • Sos odstawiamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (120 ml)
  • Mięta (świeża) (100 g)
  • Ksylitol (70 g)
  • Woda (40 ml)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos paprykowy

Paprykę kroimy w małą kostkę, przekładamy do wysokiego naczynia, zalewamy wodą, oliwą, sokiem z cytryny i miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy obie mąki i miksujemy jeszcze przez chwilę. Przelewamy masę do garnka przez gęste…

WIĘCEJ >

Sałatka z kopru włoskiego i gruszek z serem

Z kopru odcinamy zielone łodygi i siekamy Bulwę kopru kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry Gruszki obieramy i kroimy w cienkie plastry Na talerzach rozkładamy roszponkę, a na wierzch kładziemy plastry kopru i gruszek…

WIĘCEJ >

Placki kukurydziane

W garnku rozpuszczamy tłuszcz i wyłączamy kuchenkę Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Rozgrzewamy patelnię Kładziemy porcję ciasta i smażymy małe plecki przez ok. 3-4 minuty z każdej strony

WIĘCEJ >

Grillowany camembert, szynka parmeńska i warzywa

Rozgrzewamy patelnię grillową Kładziemy ser i grillujemy po ok. 3 minuty z każdej strony, aż stanie się miękki i lekko brązowy Pomidora kroimy w ćwiartki Na talerzu układamy wszystkie warzywa oraz szynkę, na wierzch kładziemy…

WIĘCEJ >