Sos sezamowy
Sos sezamowy
Przygotowanie
- Wszystkie składniki (poza sezamem) razem dokładnie mieszamy
- Dodajemy sezam i jeszcze raz dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.
Autor
Lista składników
- Sos sojowy (20 g)
- Ocet ryżowy (6 ml)
- Syrop klonowy (5 g)
- Sezam biały (5 g)
- Olej sezamowy ekologiczny (1 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Masa orzechowa
Orzechy i cukier wsypujemy do młynka i drobno mielimy Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy Masę możemy użyć np. jako dodatek do drożdżówek (podpięte przepisy)
WIĘCEJ >Pasta kasztanowa
Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej. Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.
WIĘCEJ >Wegański parmezan
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy z ostrzem „S” na drobny piasek Parmezan przechowujemy w szczelnym pojemniku
WIĘCEJ >