fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos sezamowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbcdb4de7-95ad-4955-b23f-176188456af1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos sezamowy

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki (poza sezamem) razem dokładnie mieszamy
  • Dodajemy sezam i jeszcze raz dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sos sojowy (20 g)
  • Ocet ryżowy (6 ml)
  • Syrop klonowy (5 g)
  • Sezam biały (5 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (1 ml)

Potrzebny sprzęt

Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Masa orzechowa

Orzechy i cukier wsypujemy do młynka i drobno mielimy Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy Masę możemy użyć np. jako dodatek do drożdżówek (podpięte przepisy)

WIĘCEJ >

Pasta kasztanowa

Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej.  Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.

WIĘCEJ >

Wegański parmezan

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy z ostrzem „S” na drobny piasek Parmezan przechowujemy w szczelnym pojemniku

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette AIP

Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

WIĘCEJ >