Sos winegret
Sos winegret
Przygotowanie
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.
Autor
Lista składników
- Oliwa z oliwek extra virgin (125 ml)
- Ocet winny (75 ml)
- Musztarda (40 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Przecier pomidorowy
Pomidory dokładnie myjemy, na górze nacinamy w krzyżyk, wkładamy do miski i zalewamy gorącą wodą na ok. 3-4 minuty Po tym czasie odlewamy z pomidorów wodę i obieramy je ze skórki Pomidory kroimy na kawałki,…
WIĘCEJ >Sos Barbecue z Coronado
Cebulę obieramy i drobno siekamy Jalapeño drobno siekamy Pomidory kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z jalapeño i smażymy przez ok. 2-3 minuty na średnim ogniu (do momentu, aż warzywa zmiękną) Dodajemy…
WIĘCEJ >Dressing jogurtowy
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Zieleninę siekamy Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
WIĘCEJ >Dip z czerwonej papryki
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut (pieczemy do momentu, aż napęcznieją) Następnie przenosimy papryki do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ostygnięcia…
WIĘCEJ >