fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos winegret

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdfec4884-9b47-4b69-ab56-5c65d54aa090
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos winegret

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (125 ml)
  • Ocet winny (75 ml)
  • Musztarda (40 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Przecier pomidorowy

Pomidory dokładnie myjemy, na górze nacinamy w krzyżyk, wkładamy do miski i zalewamy gorącą wodą na ok. 3-4 minuty Po tym czasie odlewamy z pomidorów wodę i obieramy je ze skórki Pomidory kroimy na kawałki,…

WIĘCEJ >

Sos Barbecue z Coronado

Cebulę obieramy i drobno siekamy Jalapeño drobno siekamy Pomidory kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z jalapeño i smażymy przez ok. 2-3 minuty na średnim ogniu (do momentu, aż warzywa zmiękną) Dodajemy…

WIĘCEJ >

Dressing jogurtowy

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Zieleninę siekamy Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Dip z czerwonej papryki

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut (pieczemy do momentu, aż napęcznieją) Następnie przenosimy papryki do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >