fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos z sezamem i imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca0047a72-e0b1-42ce-93cb-0935a5922725
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos z sezamem i imbirem

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Majonez (60 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (12 ml)
  • Imbir w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurczak w sosie teriyaki

Mięso kroimy w paski Do miski wlewamy sos sojowy, ocet i tłuszcz (olej), dodajemy cukier i całość dokładnie mieszamy do momentu, aż cukier się rozpuści Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy mięso i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Kurczak piri piri po portugalsku

Czosnek obieramy Czosnek, chili oraz zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy tłuszcz oraz ocet i całość dokładnie blendujemy na pastę Mięso dokładnie nacieramy przygotowaną pastą i wkładamy…

WIĘCEJ >

Pierś indyka w curry

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w paski…

WIĘCEJ >

Puree z batata

Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w małym garnuszku tłuszcz Smażymy cebulę przez 2 min Dodajemy ugotowane bataty Miksujemy…

WIĘCEJ >