fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos balsamico

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7e106ff8-5edc-4f92-bf2e-8c4ec824645b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos balsamico

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki umieszczamy na patelni i podgrzewamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przelewamy sos do szklanej butelki i przechowujemy w lodówce nie dłużej niż 2 tyg.

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (125 ml)
  • Ocet balsamiczny (75 ml)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Cukier trzcinowy (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sos czosnkowy

Czosnek obieramy i drobno siekamy Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >

Sos z oliwkami i pesto

Wszystkie składniki razem dokładnie blendujemy, a następnie wkładamy do lodówki i dokładnie schładzamy

WIĘCEJ >

Sos z sezamem i imbirem

Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Angielski sos miętowy

Zieleninę siekamy i przenosimy do moździerza Dodajemy połowę słodziku i rozcieramy na pastę Do garnka wsypujemy drugą połowę słodziku, wlewamy (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi (…)

WIĘCEJ >