fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos balsamico

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7e106ff8-5edc-4f92-bf2e-8c4ec824645b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos balsamico

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki umieszczamy na patelni i podgrzewamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przelewamy sos do szklanej butelki i przechowujemy w lodówce nie dłużej niż 2 tyg.

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (125 ml)
  • Ocet balsamiczny (75 ml)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Cukier trzcinowy (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sola z cytrynową nutą

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Rybę oczyszczamy i nacinamy w poprzek w 2-3 miejscach Następnie przenosimy rybę na papier i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Do miski wlewamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wsypujemy pestki słonecznika i prażymy na lekko złocisty kolor Następnie przenosimy pestki do miski Na patelnię kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 6-7 minut, tak aby były chrupiące Pomidora kroimy…

WIĘCEJ >

Sałatka grecka

Sałatę rwiemy na kawałki Pomidorki i ogórki kroimy w plasterki Paprykę kroimy w krótkie słupki (pestki usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ser kroimy w kostkę Na talerzach rozkładamy wszystkie warzywa i ser, całość…

WIĘCEJ >

Kurczak cytrynowo-imbirowy

Imbir obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy imbir i smażymy przez ok. 30 sek. Wlewamy wino, sok z cytryny i sos sojowy, dodajemy cukier i zagotowujemy Następnie…

WIĘCEJ >