Sos balsamico
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7e106ff8-5edc-4f92-bf2e-8c4ec824645b GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7e106ff8-5edc-4f92-bf2e-8c4ec824645b](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2022/08/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7e106ff8-5edc-4f92-bf2e-8c4ec824645b.jpg)
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7e106ff8-5edc-4f92-bf2e-8c4ec824645b GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7e106ff8-5edc-4f92-bf2e-8c4ec824645b](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2022/08/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7e106ff8-5edc-4f92-bf2e-8c4ec824645b.jpg)
Sos balsamico
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieszczamy na patelni i podgrzewamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
- Następnie przelewamy sos do szklanej butelki i przechowujemy w lodówce nie dłużej niż 2 tyg.
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Oliwa z oliwek extra virgin (125 ml)
- Ocet balsamiczny (75 ml)
- Bazylia (świeża) (6 g)
- Cukier trzcinowy (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.