fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos sałatkowy

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-135
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sos sałatkowy

Przygotowanie

  • Koper siekamy
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
  • Woda (15 ml)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kurczakiem

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w większą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 8-10 minut (do momentu, aż mięso nie będzie surowe) Ser ścieramy na drobnych oczkach…

WIĘCEJ >

Warzywny mix z sezamem

Marchew i por obieramy Wszystkie warzywa kroimy na kawałki podobnej wielkości Rozgrzewamy patelnię Wsypujemy sezam i prażymy przez ok. 2-3 minuty, a następnie przenosimy do miski Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy marchew z selerem i…

WIĘCEJ >

Sos pomidorowy

Pomidory dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, usuwając twarde rdzenie. Czosnek siekamy i dodajemy do pomidorów. Pomidory z czosnkiem blendujemy, po czym doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i na małym ogniu gotujemy ok. 15-20…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków

Buraka przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >