fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos miętowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c709d6b6e-a77b-4a92-9a19-9106eb3d2ed6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sos miętowy

Przygotowanie

  • Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia.
  • Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka.
  • Całość blendujemy z miętą i solą.
  • Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pasta kokosowa (40 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Imbir (świeży) (5 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos vinaigrette AIP

Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

WIĘCEJ >

Pasta z czerwonej soczewicy

Soczewicę wrzucamy na wrzątek i gotujemy do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na grubych oczkach. Pora kroimy w plasterki, a czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy osoloną…

WIĘCEJ >

Seler naciowy

Łodygi selera myjemy Zjadamy w całości lub dzielimy na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Sos paprykowy

Paprykę kroimy w małą kostkę, przekładamy do wysokiego naczynia, zalewamy wodą, oliwą, sokiem z cytryny i miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy obie mąki i miksujemy jeszcze przez chwilę. Przelewamy masę do garnka przez gęste…

WIĘCEJ >