fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos miętowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c709d6b6e-a77b-4a92-9a19-9106eb3d2ed6

Sos miętowy

Przygotowanie

  • Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia.
  • Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka.
  • Całość blendujemy z miętą i solą.
  • Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 łyżki mleka kokosowego (20 ml)
  • 4 łyżki pasty kokosowej (40 g)
  • 5 g świeżego imbiru
  • 1 garść świeżej mięty (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kasza gryczana

Kaszę wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Smalec z jabłkiem

Słoninę wkładamy do suchego garnka i zaczynamy ogrzewać Co jakiś czas mieszamy, będzie się coraz bardziej rozpuszczać Topimy słoninę około 1,5 godz. Wyłączamy płomień pod słoniną Jabłko kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >