fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos miętowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c709d6b6e-a77b-4a92-9a19-9106eb3d2ed6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos miętowy

Przygotowanie

  • Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia.
  • Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka.
  • Całość blendujemy z miętą i solą.
  • Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pasta kokosowa (40 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette AIP z awokado

Awokado obrać, wyrzucić pestkę i skórę Miąższ awokado wrzucić do naczynia w którym będziemy miksować Dodać resztę składników i zmiksować 

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowo-daktylowa

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach Daktyle kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min Dodajemy marchewkę i daktyle Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą Stawiamy na cały dzień na…

WIĘCEJ >