Sos miętowy
Sos miętowy
Przygotowanie
- Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia.
- Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka.
- Całość blendujemy z miętą i solą.
- Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pasta kokosowa (40 g)
- Mleko kokosowe (20 ml)
- Imbir korzeń (5 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Buraki dokładnie myjemy (tak, aby całkowicie pozbyć się piasku) Następnie wkładamy buraki do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 1,5-2 godz. Po tym czasie sprawdzamy czy buraki są…
WIĘCEJ >Komosa ryżowa biała
Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.
WIĘCEJ >Domowy ketchup
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut, cały czas mieszając
WIĘCEJ >