Sos miętowy
Sos miętowy
Przygotowanie
- Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia.
- Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka.
- Całość blendujemy z miętą i solą.
- Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pasta kokosowa (40 g)
- Mleko kokosowe (20 ml)
- Imbir (świeży) (5 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasta z czerwonej soczewicy
Soczewicę wrzucamy na wrzątek i gotujemy do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na grubych oczkach. Pora kroimy w plasterki, a czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy osoloną…
WIĘCEJ >Sos paprykowy
Paprykę kroimy w małą kostkę, przekładamy do wysokiego naczynia, zalewamy wodą, oliwą, sokiem z cytryny i miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy obie mąki i miksujemy jeszcze przez chwilę. Przelewamy masę do garnka przez gęste…
WIĘCEJ >