Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach (na wywarze kostnym)
Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach (na wywarze kostnym)
Przygotowanie
- Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku
- Dodajemy jajko
- Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek
- Dokładnie mieszamy
- Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego
- Bulion wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia
- Na gorący płyn ostrożnie wrzucamy mięsne kulki
- Gotujemy na małym ogniu 10 min
- Wyjmujemy mięso na jakiś talerz
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Rydze kroimy w mniejsze kawałki
- W rondelku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem
- Smażymy 3 min
- Dodajemy rydze
- Smażymy 4 min
- Wlewamy szklankę bulionu, w którym gotowały się pulpety
- Dodajemy pomidorki koktajlowe
- Gotujemy 5 min
- Próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Spaghetti z cukinii
- Cukinię myjemy
- Odcinamy końcówki z obu stron
- Jeśli mamy spiromat to robimy na nim makaron
- Jeśli nie mamy, to kroimy wzdłuż w cienkie plastry
- Plastry kroimy wzdłuż w cienkie paski – makaron
- Gotowy makaron z cukinii wrzucamy do gorącego sosu
- Mieszamy przez minutę (nie trzeba gotować)
- Można nakładać i jeść
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
Pulpety z sarny
- Bulion kostny (1000 ml)
- Sarnina łopatka (400 g)
- Rydz (świeży) (150 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Jajo kurze rozm. M (51 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (świeży) (10 g)
- Majeranek suszony (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Makaron z cukinii
- Cukinia zielona (300 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)
Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…
WIĘCEJ >Sernik z batatów
Bataty obieramy i gotujemy do miękkości we wrzątku. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ostudzone bataty wkładamy do blendera razem z mąką z migdałów ziemnych lub kokosową, pastą kokosową, olejem kokosowym, cynamonem i skórką z pomarańczy….
WIĘCEJ >Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką
Paprykę pociąć w paseczki Pomidorki przekroić na połówki Na talerzu kładziemy rukolę Dodajemy paprykę i pomidorki Dokładamy liście cykorii Polewamy sosem Obok sałatki układamy szynkę
WIĘCEJ >Sałata z owocami morza
Ugotowaną ośmiornicę pokroić w plastry Krewetki włożyć do miski z ciepłą wodą, gdy lekko odtają, nożem naciąć im grzbiet i usunąć przewód pokarmowy i zdjąć pancerz Na talerzu kładziemy podartą palcami sałatę Pomidorki kroimy na…
WIĘCEJ >