fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Steki z serca wołowego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8bdbe74e-3ff4-471b-8c43-22c14a8bed32-1

Steki z serca wołowego

Przygotowanie

  • Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry
  • Rozgrzewamy tłuszcz na patelni
  • Ostrożnie kładziemy plastry mięsa
  • Dorzucamy gałązkę tymianku
  • Smażymy po 1 min z każdej strony
  • Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej diety – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Możesz także przyrządzić steki z mięsa wołowego (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ¼ serca wołowego (ok. 250 g)
  • 1 gałązka świeżego tymianku (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT

WIĘCEJ >

Kiełbaski grillowane

Podgrzewamy kiełbaski Wrzucamy do wrzątku, nie gotujemy Wyciągamy po 5 minutach Kładziemy parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową i grillujemy do zarumienienia

WIĘCEJ >

Gruszki duszone w sosie kokosowo-waniliowym z sorbetem truskawkowym

Gruszki: Wycisnąć sok z cytryny i przelać przez sitko (żeby nie było pestek) Laskę waniliową przekroić wzdłuż na pół Gruszki obrać, przekroić na pół, wydłubać pestki i ogonek Gotujemy gruszki na parze, jeśli nie mamy…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >