fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Steki z serca wołowego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8bdbe74e-3ff4-471b-8c43-22c14a8bed32-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Steki z serca wołowego

Przygotowanie

  • Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry
  • Rozgrzewamy tłuszcz na patelni
  • Ostrożnie kładziemy plastry mięsa
  • Dorzucamy gałązkę tymianku
  • Smażymy po 1 min z każdej strony
  • Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej diety – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Możesz także przyrządzić steki z mięsa wołowego (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ¼ serca wołowego (ok. 250 g)
  • 1 gałązka świeżego tymianku (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywa pieczone a’la grillowane

Bakłażana kroimy na plastry, solimy i odstawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, która z niego wypłynęła. Cukinię również kroimy w plastry, a paprykę w duże kawałki i solimy je. Posolone warzywa polewamy…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka

Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru.  Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki). Wolnowarzymy co najmniej 6 h…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy AIP

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni. Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa. Dodajemy liście laurowe. Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości….

WIĘCEJ >

Chłodnik pomidorowy

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół, nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę; wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >