Steki z serca wołowego
Steki z serca wołowego
Przygotowanie
- Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry
- Rozgrzewamy tłuszcz na patelni
- Ostrożnie kładziemy plastry mięsa
- Dorzucamy gałązkę tymianku
- Smażymy po 1 min z każdej strony
- Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej diety – więcej informacji w piktogramach.
Uwagi
Możesz także przyrządzić steki z mięsa wołowego (powiązane przepisy).
Autor
Lista składników
- ¼ serca wołowego (ok. 250 g)
- 1 gałązka świeżego tymianku (8 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką
Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Gotujemy komosę ryżową Myjemy paprykę i cukinię Rozgrzewamy masło ghee na patelni Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem Odcinamy górną…
WIĘCEJ >Tarta szparagowa z sarną
Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…
WIĘCEJ >Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Kalarepę obieramy ze skóry Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki Pomidorki kroimy na połówki Kalarepę, cukinię i rzodkiew przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron spaghetti W garnku…
WIĘCEJ >Wątróbka duszona
Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut. Następnie dodajemy uduszoną wcześniej…
WIĘCEJ >