fbpx
logo
Szukaj
open close

Steki z serca wołowego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8bdbe74e-3ff4-471b-8c43-22c14a8bed32-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Steki z serca wołowego

Przygotowanie

  • Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry
  • Rozgrzewamy tłuszcz na patelni
  • Ostrożnie kładziemy plastry mięsa
  • Dorzucamy gałązkę tymianku
  • Smażymy po 1 min z każdej strony
  • Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia steków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wołowina serce (250 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chleb z tapioki

Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).

WIĘCEJ >

Shoarma wieprzowa

Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski. Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

WIĘCEJ >

Zielony omlet

Wszystkie składniki blendujemy. Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni.

WIĘCEJ >

Placki z batatów z sałatką (wegetariańskie)

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…

WIĘCEJ >