fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Steki grillowane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1c1a4bff-d57d-4742-87b4-50efd406482b

Steki grillowane

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) z łyżką tłuszczu
  • Smażymy stek po 5 minut z obu stron
  • Przyprawiamy solą i pieprzem
  • Podajemy z dowolnymi warzywami

Rady dietetyka

Na protokole autoimmunologicznym nie należy używać pieprzu

Autor

Iwona Wierzbicka
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g steku z rostbefu
  • ½ łyżki oleju kokosowego (12 g)
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
  • 1 szczypta pieprzu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę około 1cm Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Bierzemy garnek, najlepiej taki…

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >

Udka curry

Rozgrzewamy na patelni masło, dorzucamy przyprawę curry, mięso i pokrojoną w słupki paprykę. Co jakiś czas obracamy udka i paprykę, a po 10 minutach przekładamy zawartość patelni do wolnowaru. Zalewamy mięso i warzywa wodą w…

WIĘCEJ >

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Piekarnik ustawiamy na temp 180 st. C, opcja grzania „góra-dół”. Czosnek wyciskamy i mieszamy z miodem i musztardą (możemy lekko podgrzać w rondelku), dodajemy sól. Jeżeli możemy to wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Wkładamy…

WIĘCEJ >