Steki grillowane
Steki grillowane
Przygotowanie
- Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) z łyżką tłuszczu
- Smażymy stek po 5 minut z obu stron
- Przyprawiamy solą i pieprzem
- Podajemy z dowolnymi warzywami
Rady dietetyka
Na protokole autoimmunologicznym nie należy używać pieprzu
Autor
Lista składników
- 200 g steku z rostbefu
- ½ łyżki oleju kokosowego (12 g)
- 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
- 1 szczypta pieprzu (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i batatem
Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Batata myjemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…
WIĘCEJ >Marchewkowy makaron z mięsem mielonym
Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewki na ‘makaron’. Podsmażamy go na maśle Do marchewek dodajemy mięso mielone i mieszamy łopatką. Po 3 minutach zalewamy passatą pomidorową. Dusimy razem z przyprawami ok.15 minut. W razie potrzeby możemy…
WIĘCEJ >Frytki z pietruszki
Pietruszkę obieramy i kroimy w paski Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy Lekko solimy i mieszamy Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia Nakładamy pokrojoną pietruszkę Wkładamy do…
WIĘCEJ >Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia. Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy. Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok…
WIĘCEJ >