fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Stir-fried pak choi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2b861128-1fa0-453a-ab1b-0dced664194b

Stir-fried pak choi

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
  • Pak choi kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz wraz ze szczyptą soli.
  • Smażymy kapustę przez 2 minuty, a następnie wbijamy na patelnię jajka i energicznie mieszamy.
  • Trzymamy całość na patelni do lekkiego ścięcia jajka i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Wykorzystaj kapustę pak-choi, by przyrządzić równie smaczne i ciekawe dania – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 kapusta pak choi (220 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kozim serem

Ser kozi mieszamy z mlekiem kokosowym, octem i przyprawami Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a sałatę targamy na mniejsze kawałki Warzywa układamy w misce Polewamy sosem i posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Smoothie z „mlekiem bananowym”

Daktyle, banana oraz wodę blendujemy do pożądanej konsystencji Mleko bananowe przelewamy do miseczki Jabłko i gruszkę kroimy w kostkę i łączymy z mlekiem Wszystko posypujemy nasionami chia, wiórkami kokosowymi i cynamonem

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…

WIĘCEJ >

Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym

Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…

WIĘCEJ >