Stir-fried pak choi
Stir-fried pak choi
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
- Pak choi kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz wraz ze szczyptą soli.
- Smażymy kapustę przez 2 minuty, a następnie wbijamy na patelnię jajka i energicznie mieszamy.
- Trzymamy całość na patelni do lekkiego ścięcia jajka i podajemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.
Uwagi
Wykorzystaj kapustę pak-choi, by przyrządzić równie smaczne i ciekawe dania – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 1 kapusta pak choi (220 g)
- 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
- 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem
Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…
WIĘCEJ >Bananowo-owsiane pancakes
Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą. Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je…
WIĘCEJ >Zupa kalafiorowo – brokułowa (wegańska / wegetariańska)
Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…
WIĘCEJ >Łosoś w rozmarynie i pomarańczach
Filety opłuczemy Na patelni rozpuszczamy olej na średniej mocy. Filety z łososia smażymy z każdej strony 4-5 minut, Na tej samej patelni dusimy czosnek w sokach z cytryny i pomarańczy. Dodajemy przyprawy. Dusimy 2-3 minuty….
WIĘCEJ >