fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczona łopatka z pak choi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdc94e8bd-55ee-4e5c-846f-1b9438ef1e4d

Pieczona łopatka z pak choi

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy na nim pokrojone w kostkę mięso i kapustę przez około 2 minuty. Dodajemy kolendrę i szczyptę soli.
  • Ustawiamy piekarnik na 180 st. C.
  • Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 45 minut.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Wykorzystaj inne, równie smaczne i ciekawe potrawy z kapustą pak choi – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g łopatki
  • 1 kapusta pak choi (220 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 1 łyżeczka kolendry (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…

WIĘCEJ >

Placki z batatów z sałatką (wegetariańskie)

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…

WIĘCEJ >

Wywar rumiany

Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…

WIĘCEJ >

Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Cukinię kroimy w plasterki, układamy na papierze do pieczenia i następnie skrapiamy oliwą i posypujemy solą Talarki wkładamy do piekarnika na 30 minut Po tym czasie, każdy talarek smarujemy serkiem…

WIĘCEJ >