Pieczona łopatka z pak choi
Pieczona łopatka z pak choi
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy na nim pokrojone w kostkę mięso i kapustę przez około 2 minuty. Dodajemy kolendrę i szczyptę soli.
- Ustawiamy piekarnik na 180 st. C.
- Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 45 minut.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem aktualnej diety oraz nietolerancji.
Uwagi
Wykorzystaj inne, równie smaczne i ciekawe potrawy z kapustą pak choi – zajrzyj w powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 150 g łopatki
- 1 kapusta pak choi (220 g)
- 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
- 1 łyżeczka kolendry (2 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet z grzybami
Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…
WIĘCEJ >Zimne nóżki paleo
Nogi i golonkę myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Namaczamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. Wymieniamy wodę na czystą. Nalewamy jej tylko tyle, aby zakryć mięso. Gotujemy mięso na małym ogniu w sumie przez…
WIĘCEJ >Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym
Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony Zdejmujemy mięso z patelni Marchew…
WIĘCEJ >Pieczarki faszerowane mięsem z indyka
Piekarnik ustawiamy na 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Z pieczarek usuwamy nóżki i drobno kroimy. Kapelusze układamy w naczyniu żaroodpornym górą do dołu. Siekamy cebulę i natkę pietruszki, a następnie…
WIĘCEJ >