Pieczona łopatka z pak choi
Pieczona łopatka z pak choi
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy na nim pokrojone w kostkę mięso i kapustę przez około 2 minuty. Dodajemy kolendrę i szczyptę soli.
- Ustawiamy piekarnik na 180 st. C.
- Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 45 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kapusta pak choi (220 g)
- Wieprzowina łopatka (150 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kolendra suszona (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Owoce morza w warzywnym sosie
Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy Po 10 minutach dodajemy owoce morza i mleko kokosowe Dusimy przez kolejne 10 minut, po czym podajemy
WIĘCEJ >Pierś z kaczki
Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach Podajemy z pokrojonym w kostkę i skropionym cytryną awokado i szpinakiem z kiełkami…
WIĘCEJ >Chilli z wieprzowiny
Ustawiamy piekarnik na 160°C z opcją grzania z góry i dołu. Cebule kroimy w dużą kostkę. Z papryczek chilli usuwamy pestki, kroimy w krążki. Z czerwonych papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski….
WIĘCEJ >Roladka drobiowa faszerowana sarną z morelami, młodymi ziemniakami i sałatą
Roladka: Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć, wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje Z każdej uformować wałek Włączamy piekarnik i ustawiamy na 160 stopni Pierś z kurczaka rozbić…
WIĘCEJ >