Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi
Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi
Przygotowanie
- Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy kminek i chwilę go prażymy.
- Kapustę pak choi kroimy w kostkę, nastęnie wrzucamy na patelnię razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy przez ok. 5 minut mieszając,
- Pomiędzy kawałki kapusty wbijamy przepiórcze jaja. Gdy białko się zetnie, a żółtko pozostaje płynne podajemy.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- ½ kapusty pak choi
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżeczka kminku
- 1 ząbek czosnku
- 6 jaj przepiórczych
- sól himalajska
Potrzebny sprzęt
Patelnia
Podobne tematy
Placki z cukinii z sosem pomidorowo-paprykowym
Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać (…)
WIĘCEJ >Frittata z żeberkami z dzika (wieprzowymi)
Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i (…)
WIĘCEJ >Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą
Makrelę obrać ze skóry i ości Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki Cykorię przekroić na pół Rzodkiewki (…)
WIĘCEJ >Szynka wędzona z kiszonkami
Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi (…)
WIĘCEJ >