fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9d730eb6-f4f8-403f-bcf5-d970177d344f-1

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

Przygotowanie

  • Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy kminek i chwilę go prażymy.
  • Kapustę pak choi kroimy w kostkę, nastęnie wrzucamy na patelnię razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy przez ok. 5 minut mieszając,
  • Pomiędzy kawałki kapusty wbijamy przepiórcze jaja. Gdy białko się zetnie, a żółtko pozostaje płynne podajemy.

Rady dietetyka

Jeśli nie lubisz lub po prostu szkodzi Ci czosnek, nie dodawaj go. Zioła możesz dopasować do własnych upodobań.

Uwagi

Możesz także z jaj przyrządzić pyszną jajecznicę – zainspiruj się naszymi propozycjami znajdującymi się w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ kapusty pak choi (110 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 łyżeczka kminku (4 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 6 jaj przepiórczych (72 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z truskawkami, papają i łososiem

Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki Awokado obieramy i kroimy w paski Truskawki przekroić na połówki Pomidorki przekroić na połówki Pokrojone składniki kładziemy…

WIĘCEJ >

Chrupiący omlet

Jajka roztrzepujemy z wiórkami kokosowymi Odstawiamy masę na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Po chwili wlewamy masę na patelnię i smażymy z dwóch stron Omleta podajemy samego lub z ulubionymi dodatkami

WIĘCEJ >

Jajka w sosie szpinakowym

Jajka gotujemy na półtwardo (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 4 minuty). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną wodą Szpinak podsmażamy na maśle z curry Do szpinaku dolewamy odrobinę wody i…

WIĘCEJ >

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do wystudzenia Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski Zalewamy marynatą, mieszamy Owijamy folią spożywczą, lub…

WIĘCEJ >