fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9d730eb6-f4f8-403f-bcf5-d970177d344f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

Przygotowanie

  • Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy kminek i chwilę go prażymy.
  • Kapustę pak choi kroimy w kostkę, nastęnie wrzucamy na patelnię razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy przez ok. 5 minut mieszając,
  • Pomiędzy kawałki kapusty wbijamy przepiórcze jaja. Gdy białko się zetnie, a żółtko pozostaje płynne podajemy.

Rady dietetyka

Jeśli nie lubisz lub po prostu szkodzi Ci czosnek, nie dodawaj go. Zioła możesz dopasować do własnych upodobań.

Uwagi

Możesz także z jaj przyrządzić pyszną jajecznicę – zainspiruj się naszymi propozycjami znajdującymi się w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ kapusty pak choi (110 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 łyżeczka kminku (4 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 6 jaj przepiórczych (72 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Steki z serca wołowego

Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku Smażymy po 1 min z każdej strony Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Parówki zapiekane w cieście

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masło rozpuszczamy i mieszamy z mąką, wodą, solą i oregano. Parówki kroimy na mniejsze kawałki i układamy w małym naczyniu żaroodpornym. Naczynie dopełniamy ciastem. Po 30 minutach jest gotowe.

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Szybkie gofry

Masło rozpuszczamy w garnuszku. Jajka mieszamy z wiórkami i masłem. Wiórków dodajemy tyle aby konsystencja ciasta nie była za gęsta ani za rzadka – trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego, ale też nie zbita. Pieczemy gofry…

WIĘCEJ >