fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9d730eb6-f4f8-403f-bcf5-d970177d344f-1

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

Przygotowanie

  • Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy kminek i chwilę go prażymy.
  • Kapustę pak choi kroimy w kostkę, nastęnie wrzucamy na patelnię razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy przez ok. 5 minut mieszając,
  • Pomiędzy kawałki kapusty wbijamy przepiórcze jaja. Gdy białko się zetnie, a żółtko pozostaje płynne podajemy.

Rady dietetyka

Jeśli nie lubisz lub po prostu szkodzi Ci czosnek, nie dodawaj go. Zioła możesz dopasować do własnych upodobań.

Uwagi

Możesz także z jaj przyrządzić pyszną jajecznicę – zainspiruj się naszymi propozycjami znajdującymi się w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ kapusty pak choi (110 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 łyżeczka kminku (4 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 6 jaj przepiórczych (72 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki wieprzowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Mix sałat z makrelą i awokado

Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach Dodać…

WIĘCEJ >