fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka Colesław

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cff7d0eda-98ee-4537-ae36-8e6335f3e977
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka Colesław

Przygotowanie

  • Kapustę dokładnie myjemy, usuwamy zewnętrzne liście (jeśli są uszkodzone), kroimy kapustę na ćwiartki i usuwamy głąb
  • Następnie kapustę cienko szatkujemy i przenosimy do miski
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski z kapustą
  • Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z kapustą
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Ocet mieszamy z miodem i sokiem z cytryny
  • Do miski z warzywami dodajemy sos oraz majonez i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta biała (750 g)
  • Majonez (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Cebula (25 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Ocet winny (4 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krem brokułowy

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

Zalewamy suszone daktyle gorącą wodą na kilka minut, aby zmiękły Daktyle miksujemy w blenderze kielichowym przez około 10 sekund (jeżeli zawierają pestki, należy je najpierw usunąć) Dokładamy do blendera startą marchew, banany oraz mąkę kokosową…

WIĘCEJ >

Duszony dorsz w sosie pomidorowo-bazyliowym

Na patelnię wylewamy pomidory, wino i wodę, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dalej gotujemy Następnie zmniejszamy ogień, a na patelnię dodajemy rybę tak, aby się cała zanurzyła w sosie…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – piesek

Z chleba wycinamy kawałki na kształt pieska Z pomidora odkrawamy mały plaster Z rzodkiewki odkrawamy plaster Oliwkę zieloną kroimy w plastry i pół plastry Z oliwki czarnej odkrawamy plaster na kształt nosa i małe kółka…

WIĘCEJ >