Surówka z marchewki i kalarepy
Surówka z marchewki i kalarepy
Przygotowanie
- Marchewki i kalarepę obieramy, a następnie ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
- Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
- Do miski dodajemy orzeszki i mieszamy
- Przed podaniem skrapiamy surówkę tłuszczem i sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) i słodzikiem, dokładnie mieszamy i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.
Autor
Lista składników
- Kalarepa (150 g)
- Marchew (90 g)
- Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
- Orzechy piniowe (10 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Cukier trzcinowy (1 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka z oliwkami
Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek
WIĘCEJ >Kolorowa sałatka
Liście roszponki umieszczamy w misce. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy razem w misce. Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym. Posypujemy przyprawami i mieszamy.
WIĘCEJ >Sałatka z pomidorów i ogórków
Ogórka kroimy w plastry o grubości ok. 1-1,5 cm, Pomidorki kroimy na pół Cebulę obieramy i kroimy w cienkie pół plastry Sałatę rwiemy na kawałki Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, dodajemy sok z cytryny oraz…
WIĘCEJ >Sałatka luizjańska
Fasolę wrzucamy do miski, zalewamy wodą (1 l wody na 150 g fasoli), przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz., aby fasola się namoczyła Po tym czasie fasolę odcedzamy W rondlu zagotowujemy…
WIĘCEJ >