fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka z marchewki i kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7631a104-4e36-4977-bc18-65ad709c1c19
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka z marchewki i kalarepy

Przygotowanie

  • Marchewki i kalarepę obieramy, a następnie ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy orzeszki i mieszamy
  • Przed podaniem skrapiamy surówkę tłuszczem i sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) i słodzikiem, dokładnie mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalarepa (150 g)
  • Marchew (90 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Orzechy piniowe (10 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Cukier trzcinowy (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Placek jagodowy

Placek jagodowy Do garnka wsypujemy cukier i mąkę, dolewamy wodę, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu, często mieszając (gotujemy do momentu, aż mieszanka zacznie bulgotać i zgęstnieję) Od momentu kiedy mieszanka zacznie bulgotać gotujemy jeszcze…

WIĘCEJ >

Pasta z bobu i awokado

Bób dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zaczynamy gotować Gdy woda zacznie się gotować, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy bób przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie bób odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą

Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jajo, dolewamy mleko i dokładnie roztrzepujemy, na trzeci wysypujemy wiórki kokosowe Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Camembert panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie…

WIĘCEJ >

Bałwan śniegowy z ryżu

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Z ogórka wycinamy kawałek na kształt czapki bałwana Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt nosa bałwana i gwiazdki Brokuł dzielimy na małe różyczki…

WIĘCEJ >