fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka z marchewki i kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7631a104-4e36-4977-bc18-65ad709c1c19
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka z marchewki i kalarepy

Przygotowanie

  • Marchewki i kalarepę obieramy, a następnie ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy orzeszki i mieszamy
  • Przed podaniem skrapiamy surówkę tłuszczem i sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) i słodzikiem, dokładnie mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalarepa (150 g)
  • Marchew (90 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Orzechy piniowe (10 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Cukier trzcinowy (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z oliwkami

Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek

WIĘCEJ >

Kolorowa sałatka

Liście roszponki umieszczamy w misce. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy razem w misce. Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym. Posypujemy przyprawami i mieszamy.

WIĘCEJ >

Sałatka z pomidorów i ogórków

Ogórka kroimy w plastry o grubości ok. 1-1,5 cm, Pomidorki kroimy na pół Cebulę obieramy i kroimy w cienkie pół plastry Sałatę rwiemy na kawałki Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, dodajemy sok z cytryny oraz…

WIĘCEJ >

Sałatka luizjańska

Fasolę wrzucamy do miski, zalewamy wodą (1 l wody na 150 g fasoli), przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz., aby fasola się namoczyła Po tym czasie fasolę odcedzamy W rondlu zagotowujemy…

WIĘCEJ >