fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z wakame

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8037de2-2177-4549-a80e-1c5c48b53fb7-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Surówka z wakame

Przygotowanie

  • Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę 'na makaron’.
  • Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce.
  • Gdy glony napęcznieją, wyciskamy z nich nadmiar wody, dodajemy marchewkę i polewamy sosem.
  • Na koniec, surówkę posypujemy sezamem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Wakame (20 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sezam czarny (6 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne Wkładamy składniki do blendera Dolewamy do składników 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-pistacjowa

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Kiszone buraki

Buraczki myjemy, odkrawamy korzonek i zgrubienie łodygi Bulwę kroimy na kawałki lub plastry i wrzucamy do naczynia do kiszenia (ceramiczny garnek, gliniany garnek lub duży słoik wcześniej wyparzony) Dodajemy ząbki czosnku obrane z łupiny i…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Posypujemy nasionami słonecznika

WIĘCEJ >