fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z wakame

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8037de2-2177-4549-a80e-1c5c48b53fb7-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Surówka z wakame

Przygotowanie

  • Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę 'na makaron'.
  • Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce.
  • Gdy glony napęcznieją, wyciskamy z nich nadmiar wody, dodajemy marchewkę i polewamy sosem.
  • Na koniec, surówkę posypujemy sezamem.

Rady dietetyka

Jeśli czosnek Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz – nie dodawaj go do potraw (przepis się nie zmieni).

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ dużej marchewki (30 g)
  • 2 łyżki suszonych glonów wakame (20 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego (3 ml)
  • 1 szczypta pieprzu kajeńskiego (1 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 1 szczypta czosnku suszonego (1 g)
  • 1 płaska łyżeczka czarnego sezamu (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Grapefruit

Grapefruita umyć i obrać Podzielić na cząstki

WIĘCEJ >

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >