fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka z wakame

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8037de2-2177-4549-a80e-1c5c48b53fb7-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka z wakame

Przygotowanie

  • Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę 'na makaron’.
  • Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce.
  • Gdy glony napęcznieją, wyciskamy z nich nadmiar wody, dodajemy marchewkę i polewamy sosem.
  • Na koniec, surówkę posypujemy sezamem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (20 g)
  • Wakame (20 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sezam czarny (6 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gryczanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Gryczankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko oraz przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i mieszamy

WIĘCEJ >

Kasza jaglana

Kaszę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło Dodać liście laurowe i ziele angielskie Warzywa obieramy i…

WIĘCEJ >

Indyk z ryżem z kalafiora

Mięso kroimy w mniejsze kawałki Podsmażamy mięso przez około 10 minut Kalafior dzielimy na małe różyczki, wkładamy do osobnego naczynia, a następnie miksujemy Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Umieszczamy przygotowany ryż z kalafiora, doprawiamy i…

WIĘCEJ >