Szaszłyki z kiełbasą
Szaszłyki z kiełbasą
Przygotowanie
- Wszystkie składniki kroimy w grubą kostkę i nabijamy na patyczki.
- Wkładamy do nagrzanego na 180 st. C piekarnika na około 20 minut.
Rady dietetyka
W diecie Low FODMAP musimy szczególną uwagę zwrócić na skład kiełbasy: nie może zawierać cebuli i czosnku.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się ciekawe propozycje szaszłyków.
Autor
Lista składników
- 100 g kiełbasy śląskiej
- 1 czerwona papryka (230 g)
- 1 pomidor (170 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wegański rosół
Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…
WIĘCEJ >Chleb gryczany z szynką i sałatą (kanapki)
Chleb posmarować masłem Na dwie kromki położyć sałatę Pomidora pokroić w 4 plastry i po 2 plastry położyć na kanapce Przykryć pomidory plastrami szynki Przykryć kanapkę drugą posmarowaną kromką
WIĘCEJ >Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła
Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….
WIĘCEJ >Pasta z oliwek i awokado
Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę
WIĘCEJ >