fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce2e44f7f-f673-4653-9bf1-baf1923f62bb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szaszłyki z kiełbasą

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki kroimy w grubą kostkę i nabijamy na patyczki.
  • Wkładamy do nagrzanego na 180 st. C piekarnika na około 20 minut.

Rady dietetyka

W diecie Low FODMAP musimy szczególną uwagę zwrócić na skład kiełbasy: nie może zawierać cebuli i czosnku.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się ciekawe propozycje szaszłyków.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g kiełbasy śląskiej
  • 1 czerwona papryka (230 g)
  • 1 pomidor (170 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wegański rosół

Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z szynką i sałatą (kanapki)

Chleb posmarować masłem Na dwie kromki położyć sałatę Pomidora pokroić w 4 plastry i po 2 plastry położyć na kanapce Przykryć pomidory plastrami szynki Przykryć kanapkę drugą posmarowaną kromką

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę

WIĘCEJ >