fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce2e44f7f-f673-4653-9bf1-baf1923f62bb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szaszłyki z kiełbasą

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki kroimy w grubą kostkę i nabijamy na patyczki.
  • Wkładamy do nagrzanego na 180 st. C piekarnika na około 20 minut.

Rady dietetyka

W diecie Low FODMAP musimy zwrócić szczególną uwagę na skład kiełbasy – nie może zawierać cebuli i czosnku.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia szaszłyków.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Kiełbasa śląska (85 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żurek Paleo

Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki  Boczek pokroić w małą kostkę  W…

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…

WIĘCEJ >

Zapiekanka wołowa

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso podsmażamy na maśle wraz z papryką wędzoną i solą. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Połowę plastrów układamy w naczyniu żaroodpornym. Do mięsa dodajemy płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy. Mieszamy….

WIĘCEJ >