fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca74d0e9d-79ca-4af5-8111-8fa1dba26de1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu
  • Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę
  • Pieczarki kroimy w pół
  • W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia
  • Kurczaka przenosimy do miski i mieszamy z miodem oraz przyprawami
  • Nabijamy na patyczki kurczaka, ananasa i pieczarki 
  • Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy szaszłyki
  • Pieczemy przez 30 minut (po 15 minutach obracamy)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia szaszłyków.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ananas (świeży) (160 g)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Kurczak pierś (150 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Kurkuma mielona (4 g)
  • Curry mielone (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pomidorowa wołowina z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Gdy mięso zmieni już lekko kolor, zalewamy je passatą pomidorową i…

WIĘCEJ >

Zupa z owocami morza

Cebulę, czosnek obrać i pokroić W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem Dodać owoce morza (mogą być zamrożone) Poddusić 5 min Dodać pomidory Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka Zalać rosołem…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, papają i łososiem

Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki Awokado obieramy i kroimy w paski Truskawki przekroić na połówki Pomidorki przekroić na połówki Pokrojone składniki kładziemy…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu 2 godz. Co jakiś czas sprawdzamy ile mamy wody…

WIĘCEJ >