fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca74d0e9d-79ca-4af5-8111-8fa1dba26de1

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu
  • Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę
  • Pieczarki kroimy w pół
  • W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia
  • Kurczaka przenosimy do miski i mieszamy z miodem oraz przyprawami
  • Nabijamy na patyczki kurczaka, ananasa i pieczarki 
  • Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy szaszłyki
  • Pieczemy przez 30 minut (po 15 minutach obracamy)

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim planie żywieniowym.

Uwagi

Zainspiruj się innymi pomysłami na przygotowanie szaszłyków, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 pierś z kurczaka (200 g)
  • 150 g pieczarek
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (4 g)
  • 1 łyżeczka curry (4 g)
  • 1 łyżka miodu pszczelego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik, Rondel
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, papają i łososiem

Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki Awokado obieramy i kroimy w paski Truskawki przekroić na połówki Pomidorki przekroić na połówki Pokrojone składniki kładziemy…

WIĘCEJ >

Ozorki w sosie grzybowym z puree z batatów

Ozorki: Ozorki płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do ozorków Zalewamy wodą, żeby poziom był 5 cm wyżej Lekko…

WIĘCEJ >

Kokosowa szarpana wieprzowina

Mięso opłukujemy i wkładamy do misy wolnowaru, dolewamy mleko kokosowe i przyprawy (solimy na końcu gotowe już danie). Ustawiamy wolnowar na Low (1) na całą noc i podajemy.

WIĘCEJ >