fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca74d0e9d-79ca-4af5-8111-8fa1dba26de1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu
  • Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę
  • Pieczarki kroimy w pół
  • W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia
  • Kurczaka przenosimy do miski i mieszamy z miodem oraz przyprawami
  • Nabijamy na patyczki kurczaka, ananasa i pieczarki 
  • Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy szaszłyki
  • Pieczemy przez 30 minut (po 15 minutach obracamy)

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim planie żywieniowym.

Uwagi

Zainspiruj się innymi pomysłami na przygotowanie szaszłyków, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 pierś z kurczaka (200 g)
  • 150 g pieczarek
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (4 g)
  • 1 łyżeczka curry (4 g)
  • 1 łyżka miodu pszczelego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Boczniaki w jajku z miksem sałat

Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku Kładziemy na rozgrzany olej Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony…

WIĘCEJ >

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3-4 min na…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę Dodajemy do cebuli Podsmażamy 2 minuty Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym Pigwę kroimy na…

WIĘCEJ >

Schabowe w sosie paprykowo – pomidorowym z gotowaną kalarepą

Kalarepę/brukiew obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w grubą kostkę Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z…

WIĘCEJ >