fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca74d0e9d-79ca-4af5-8111-8fa1dba26de1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu
  • Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę
  • Pieczarki kroimy w pół
  • W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia
  • Kurczaka przenosimy do miski i mieszamy z miodem oraz przyprawami
  • Nabijamy na patyczki kurczaka, ananasa i pieczarki 
  • Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy szaszłyki
  • Pieczemy przez 30 minut (po 15 minutach obracamy)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia szaszłyków.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ananas (świeży) (160 g)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Kurczak pierś (150 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Kurkuma mielona (4 g)
  • Curry mielone (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wołowy

Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry). Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien). Całość dusimy…

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy (wegański / wegetariański)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z krewetkami

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę Krewetki wkładamy do ciepłej wody…

WIĘCEJ >