fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca74d0e9d-79ca-4af5-8111-8fa1dba26de1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu
  • Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę
  • Pieczarki kroimy w pół
  • W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia
  • Kurczaka przenosimy do miski i mieszamy z miodem oraz przyprawami
  • Nabijamy na patyczki kurczaka, ananasa i pieczarki 
  • Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy szaszłyki
  • Pieczemy przez 30 minut (po 15 minutach obracamy)

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim planie żywieniowym.

Uwagi

Zainspiruj się innymi pomysłami na przygotowanie szaszłyków, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 pierś z kurczaka (200 g)
  • 150 g pieczarek
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (4 g)
  • 1 łyżeczka curry (4 g)
  • 1 łyżka miodu pszczelego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu Dokładamy przecięte na pół truskawki Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie Na wierzchu umieszczamy ser Polewamy sosem  

WIĘCEJ >

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi

Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…

WIĘCEJ >