logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz8-3

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz8-3

Przygotowanie

  • Mielimy mięso
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Mieszamy przez 2 minuty
  • Formujemy 4 równe kuleczki
  • Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych
  • Pieczarki przekrawamy na połówki
  • Bierzemy patyk do szaszłyka i nadziewamy pieczarkę, boczek, kulkę mięsa i tak do końca patyka i końca składników
  • Paprykę kroimy w plastry
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Smażymy paprykę z cukinią i cebulą po 2-3 min z każdej strony
  • Na obok warzyw (jeśli się zmieszczą, jeśli nie, to bierzemy druga patelnię) kładziemy szaszłyk
  • Smażymy szaszłyk po 4-5 min z każdej strony

Rady dietetyka

Mięso wieprzowe możesz zastąpić każdym innym, które bardziej Ci smakuje.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g łopatki wieprzowej
  • 50 g boczku wędzonego
  • 2 pieczarki
  • 1 papryka
  • ½ cukinii
  • ½ cebuli
  • 1 łyżka masła klarowanego / oleju kokosowego / smalcu

Potrzebny sprzęt

Maszynka do mielenia mięsa, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Szparagi zapiekane w bekonie z serem kozim

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak (…)

WIĘCEJ >

Krem z grochu żółtego

Groch płuczemy i zalewamy w garnku zimną wodą. Najlepiej jest go tak zostawić na min. 1-2 godziny do namoczenia. Następnie (…)

WIĘCEJ >

Koktajl Pina Colada

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór (…)

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl