fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz8-3-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Przygotowanie

  • Mielimy mięso
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Mieszamy przez 2 minuty
  • Formujemy 4 równe kuleczki
  • Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych
  • Pieczarki przekrawamy na połówki
  • Bierzemy patyk do szaszłyka i nadziewamy pieczarkę, boczek, kulkę mięsa i tak do końca patyka i końca składników
  • Paprykę kroimy w plastry
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Smażymy paprykę z cukinią i cebulą po 2-3 min z każdej strony
  • Na obok warzyw (jeśli się zmieszczą, jeśli nie, to bierzemy druga patelnię) kładziemy szaszłyk
  • Smażymy szaszłyk po 4-5 min z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia szaszłyków.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Wieprzowina łopatka (200 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Pieczarka (świeża) (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia, Patyczki do szaszłyków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Dorsza i łososia solimy i pieprzymy Kładziemy dorsza skórą w dół na desce i na środek kładziemy łososia Zawijamy dorsza wokoło łososia Spinamy wykałaczką żeby się roladka…

WIĘCEJ >

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę Pieczarki kroimy w pół W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia…

WIĘCEJ >

Frytki z marchewki

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na frytki. Dodajemy przyprawy. Warzywa smażymy aż zmiękną.

WIĘCEJ >