logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz8-3-5

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz8-3-5

Przygotowanie

  • Mielimy mięso
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Mieszamy przez 2 minuty
  • Formujemy 4 równe kuleczki
  • Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych
  • Pieczarki przekrawamy na połówki
  • Bierzemy patyk do szaszłyka i nadziewamy pieczarkę, boczek, kulkę mięsa i tak do końca patyka i końca składników
  • Paprykę kroimy w plastry
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Smażymy paprykę z cukinią i cebulą po 2-3 min z każdej strony
  • Na obok warzyw (jeśli się zmieszczą, jeśli nie, to bierzemy druga patelnię) kładziemy szaszłyk
  • Smażymy szaszłyk po 4-5 min z każdej strony

Rady dietetyka

Jeśli Twoim programem dietetycznym jest Protokół Autoimmunologiczny, nie dodawaj papryki, a jako tłuszcz użyj olej kokosowy lub smalec gęsi.

Uwagi

Mięso z sarny możesz zastąpić cielęciną. Sposób wykonania wciąż będzie taki sam.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g łopatki z sarny (lub zamiennie cielęcina)
  • 50 g boczku wędzonego
  • 2 pieczarki
  • 1 papryka (nie kupuj, jeśli stosujesz AIP)
  • ½ cukinii
  • ½ cebuli
  • 1 łyżka masła klarowanego, oleju kokosowego lub smalcu

Potrzebny sprzęt

Maszynka do mielenia mięsa, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Wywar rumiany

Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min (…)

WIĘCEJ >

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy (…)

WIĘCEJ >

Chleb z tapioki

Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do (…)

WIĘCEJ >

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina). (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl