fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki z szynki i ananasa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c24518907-f327-4cbd-b4ae-0eacc2644f2f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szaszłyki z szynki i ananasa

Przygotowanie

  • Szynkę kroimy w kostkę, ananasa na 2-3 cm kawałki i nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków
  • W rondelku rozpuszczamy miód i mieszamy z musztardą, imbirem, solą i pieprzem
  • Wersja na zimno: polewamy sosem szaszłyki
  • Wersja na ciepło: podsmażamy szaszłyki na patelni grillowej

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g szynki (najlepiej upieczonej w domu)
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • 1 łyżeczka musztardy (10 g)
  • 1 łyżka miodu (12 g)
  • 1 łyżeczka startego imbiru (10 g)
  • Sól himalajska (3 g)
  • Świeżo mielony pieprz (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patyczki do szaszłyków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min 12 godz….

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać  Wszystkie warzywa pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa Podsmażamy 5 min Dodajemy pomidory Dusimy 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…

WIĘCEJ >