fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szaszłyki z szynki i ananasa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c24518907-f327-4cbd-b4ae-0eacc2644f2f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szaszłyki z szynki i ananasa

Przygotowanie

  • Szynkę kroimy w kostkę, ananasa na 2-3 cm kawałki i nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków
  • W rondelku rozpuszczamy miód i mieszamy z musztardą, imbirem, solą i pieprzem
  • Wersja na zimno: polewamy sosem szaszłyki
  • Wersja na ciepło: podsmażamy szaszłyki na patelni grillowej

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g szynki (najlepiej upieczonej w domu)
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • 1 łyżeczka musztardy (10 g)
  • 1 łyżka miodu (12 g)
  • 1 łyżeczka startego imbiru (10 g)
  • Sól himalajska (3 g)
  • Świeżo mielony pieprz (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patyczki do szaszłyków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z cukinii z kawałkami kurczaka

Kroimy selera i wrzucamy na rozgrzaną patelnię Jak się zeszkli wrzucamy cukinię i dusimy, aż zmięknie Dodajemy na koniec posiekany ząbek czosnku Zalewamy wszystko bulionem Dusimy przez 5 minut Dodajemy kolendrę, doprawiamy i blendujemy Doprawiamy,…

WIĘCEJ >

Dorsz w mleku kokosowym na warzywach

Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy warzywa Smażymy ok. 5 minut z każdej strony i zalewamy mlekiem kokosowym Lekko solimy, na wierzch kładziemy rybę. Przykrywamy pokrywką i…

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru

Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry. Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić. Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3…

WIĘCEJ >

Jaja poszetowe (po benydyktyńsku) z sosem anchois na mixie sałat i kiełków

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 -5 min Wyjąć łyżką cedzakową na talerz Mix sałat i kiełków:…

WIĘCEJ >