fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sznycle z kurczaka w migdałach

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-15
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sznycle z kurczaka w migdałach

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wsypujemy pestki, orzechy oraz zieleninę i całość dokładnie blendujemy
  • Zawartość blendera przenosimy do miski z serem, dodajemy bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Formę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do osobnej miski wylewamy białka i delikatnie ubijamy
  • Na talerz wysypujemy mąkę
  • Mięso kroimy w cieńsze plastry (z jednego filetu powinny wyjść cztery plastry) i każdy plaster wkładamy między dwa kawałki folii kuchennej i rozbijamy tłuczkiem
  • Następnie panierujemy mięso w kolejności – mąka, białko i mieszanka z orzechami
  • Gotowe sznycle kładziemy na papier i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Po tym czasie obracamy sznycle na drugą stronę i pieczemy przez następne ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sznycli.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Mąka razowa (100 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Pestki dyni obrane (50 g)
  • Migdał (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Folia spożywcza, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony boczek w ziołach

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy plastry boczku, posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut Ogórka kroimy w plastry Pomidora kroimy w cząstki…

WIĘCEJ >

Owsianka dla dziecka 8

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią z grilla i pesto

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cukinię kroimy w cienkie, ukośne plastry Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy miętę i bazylię, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz tłuszcz (oliwę)…

WIĘCEJ >

Krem z cukinii z masłem

Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ Następnie kroimy cukinię w kostkę o wielkości 1-2 cm Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy przeciśnięty przez…

WIĘCEJ >