fbpx
logo
Szukaj
open close

Sznycle z kurczaka w migdałach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca96e0e65-6707-4670-9d1f-706a7ae7191d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sznycle z kurczaka w migdałach

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wsypujemy pestki, orzechy oraz zieleninę i całość dokładnie blendujemy
  • Zawartość blendera przenosimy do miski z serem, dodajemy bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Formę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do osobnej miski wylewamy białka i delikatnie ubijamy
  • Na talerz wysypujemy mąkę
  • Mięso kroimy w cieńsze plastry (z jednego filetu powinny wyjść cztery plastry) i każdy plaster wkładamy między dwa kawałki folii kuchennej i rozbijamy tłuczkiem
  • Następnie panierujemy mięso w kolejności – mąka, białko i mieszanka z orzechami
  • Gotowe sznycle kładziemy na papier i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Po tym czasie obracamy sznycle na drugą stronę i pieczemy przez następne ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sznycli.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Mąka razowa (100 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Pestki dyni obrane (50 g)
  • Migdał (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Folia spożywcza, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po (…)

WIĘCEJ >

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć (…)

WIĘCEJ >

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko (…)

WIĘCEJ >