fbpx
logo
Szukaj
open close

Sznycle z kurczaka w migdałach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca96e0e65-6707-4670-9d1f-706a7ae7191d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sznycle z kurczaka w migdałach

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wsypujemy pestki, orzechy oraz zieleninę i całość dokładnie blendujemy
  • Zawartość blendera przenosimy do miski z serem, dodajemy bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Formę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do osobnej miski wylewamy białka i delikatnie ubijamy
  • Na talerz wysypujemy mąkę
  • Mięso kroimy w cieńsze plastry (z jednego filetu powinny wyjść cztery plastry) i każdy plaster wkładamy między dwa kawałki folii kuchennej i rozbijamy tłuczkiem
  • Następnie panierujemy mięso w kolejności – mąka, białko i mieszanka z orzechami
  • Gotowe sznycle kładziemy na papier i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Po tym czasie obracamy sznycle na drugą stronę i pieczemy przez następne ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sznycli.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Mąka razowa (100 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Pestki dyni obrane (50 g)
  • Migdał (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Folia spożywcza, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela Mieszamy Przykrywamy pokrywką Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny Co godzinę otwieramy piekarnik,…

WIĘCEJ >

Szakszuka

Świeże pomidory- sparzyć, obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na małej patelni rozpuścić olej kokosowy podsmażyć chwilę czosnek, dodać pomidory, wymieszać z przyprawami i odparować nie mieszając (by zostały w kawałkach)….

WIĘCEJ >

Placki kukurydziane

W garnku rozpuszczamy tłuszcz i wyłączamy kuchenkę Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Rozgrzewamy patelnię Kładziemy porcję ciasta i smażymy małe plecki przez ok. 3-4 minuty z każdej strony

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >