fbpx
logo
Szukaj
open close

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4e456df8-14cb-456c-8b12-a7990855a275-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Przygotowanie

  • Imbir drobno siekamy
  • Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa
  • Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir
  • Formujemy kształt liścia
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Smażymy kurczaka 5 min z każdej strony
  • Dokładamy plastry ananasa (jak się nie mieszczą, to można przekroić na połówki)
  • Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień
  • Dusimy 3 minuty
  • Podnosimy pokrywkę
  • Przewracamy ananasy i mięso na drugą stronę
  • Smażymy 2 minuty
  • Na talerzu układamy roszponkę, sałatę, rukolę, radicchio
  • Na sałaty kładziemy przekrojone pomidorki i ogórka
  • Dodajemy krążki cebuli i polewamy sosem
  • Obok sałatki kładziemy mięso z ananasami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (200 g)
  • Ananas (świeży) (160 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Cebula (świeża) (40 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Sałata rzymska (35 g)
  • Sałata radicchio (35 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Ogórek długi (20 g)
  • Rukola (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Pokrywka do patelni, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bulion grzybowy (wegański / wegetariański)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >

Chleb ze smalcem i skwarkami

Kroimy kromki chleba Smarujemy smalcem Posypujemy skwarkami Lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >