fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4e456df8-14cb-456c-8b12-a7990855a275-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Przygotowanie

  • Imbir drobno siekamy
  • Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa
  • Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir
  • Formujemy kształt liścia
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Smażymy kurczaka 5 min z każdej strony
  • Dokładamy plastry ananasa (jak się nie mieszczą, to można przekroić na połówki)
  • Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień
  • Dusimy 3 minuty
  • Podnosimy pokrywkę
  • Przewracamy ananasy i mięso na drugą stronę
  • Smażymy 2 minuty
  • Na talerzu układamy roszponkę, sałatę, rukolę, radicchio
  • Na sałaty kładziemy przekrojone pomidorki i ogórka
  • Dodajemy krążki cebuli i polewamy sosem
  • Obok sałatki kładziemy mięso z ananasami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (200 g)
  • Ananas (świeży) (160 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Cebula (świeża) (40 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Sałata rzymska (35 g)
  • Sałata radicchio (35 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Ogórek długi (20 g)
  • Rukola (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Pokrywka do patelni, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

Cukinię umyć i pokroić w plastry Rozgrzać patelnię z tłuszczem Usmażyć plastry cukinii z każdej strony Pomidorki przekroić na pół Paprykę pokroić w paski Z cykorii porozdzielać liście Usmażoną cukinię położyć na talerzu Obok położyć…

WIĘCEJ >

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Zapiekanka warzywna z indykiem

Uruchomić piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”. Zagotować wodę w dużym garnku. Ugotować kalafiora w małych różyczkach 20 minut. Odcedzić i zblendować z solą. W czasie gotowania cebulę umyć i pokroić w drobną kosteczkę,…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >