fbpx
logo
Szukaj
open close

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4e456df8-14cb-456c-8b12-a7990855a275-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Przygotowanie

  • Imbir drobno siekamy
  • Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa
  • Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir
  • Formujemy kształt liścia
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Smażymy kurczaka 5 min z każdej strony
  • Dokładamy plastry ananasa (jak się nie mieszczą, to można przekroić na połówki)
  • Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień
  • Dusimy 3 minuty
  • Podnosimy pokrywkę
  • Przewracamy ananasy i mięso na drugą stronę
  • Smażymy 2 minuty
  • Na talerzu układamy roszponkę, sałatę, rukolę, radicchio
  • Na sałaty kładziemy przekrojone pomidorki i ogórka
  • Dodajemy krążki cebuli i polewamy sosem
  • Obok sałatki kładziemy mięso z ananasami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (200 g)
  • Ananas (160 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Cebula (40 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Sałata rzymska (35 g)
  • Sałata radicchio (35 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Ogórek długi (20 g)
  • Rukola (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Imbir korzeń (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Pokrywka do patelni, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa czosnkowa na rosole

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem Doprawiamy solą Przed podaniem…

WIĘCEJ >

Galaretka drobiowa z warzywami

Do garnka wlewamy rosół, dodajemy warzywa, listki laurowe i ziarenka pieprzu Gotujemy około godzinę, a pod koniec gotowania dodajemy ostrą paprykę Przecedzamy przez sitko do podstawionego naczynia Warzywa kroimy w plasterki, a mięso na drobne…

WIĘCEJ >

Placuszki bez glutenu, bez jaj

Wszystkie składniki miksujemy razem dolewając tyle mleka/wody aby uzyskać konsystencję podobną do gęstej śmietany (bardziej gęstą od ciasta naleśnikowego) Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu z obu stron po 2 minuty Najlepiej usmażyć jednego…

WIĘCEJ >

Chleb bananowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st.C Szykujemy blaszkę, wykładamy papierem do pieczenia Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sól i sodę Miksujemy 10 sekund Obieramy banany, łamiemy w kawałki i dodajemy do jajek Dodajemy sok…

WIĘCEJ >