fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz18-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Przygotowanie

  • Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry
  • Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Wrzucamy mięso
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony i przekładamy na 2 min na drewnianą deskę
  • Pomidora kroimy w plastry i posypujemy krążkami cebuli
  • Sałatę układamy obok, polewamy sosem
  • Obok kładziemy mięso

Rady dietetyka

Dopasuj składniki przepisu do Twojej aktualnej diety i towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz pomysły na przyrządzenie naszych smacznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sarnina udziec (180 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Cebula biała (50 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa, Siekacz do mięsa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z grzybami

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…

WIĘCEJ >

Szynka suszona z wędzoną papryką

Szynkę wkładamy do płaskiego naczynia, np. żaroodpornego Posypujemy solą z każdej strony Owijamy naczynie z mięsem folią spożywczą i wkładamy na 24h do lodówki Wyjmujemy z lodówki Mięso płuczemy z soli pod bieżącą wodą (szybko,…

WIĘCEJ >

Risotto bez ryżu

Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić. Dodajemy resztę pokrojonych surowych warzyw. Całość dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >

Szparagi z botwinką

Szparagi obieramy, kroimy każdego na 4 części i gotujemy w wrzątku przez 5 min Na talerzu układamy wszystkie zieleniny Marchewkę trzemy na tarce i posypujemy po sałatach Dodajmy szparagi Polewamy sosem 

WIĘCEJ >