fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz18-3-3

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Przygotowanie

  • Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry
  • Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Wrzucamy mięso
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony i przekładamy na 2 min na drewnianą deskę
  • Pomidora kroimy w plastry i posypujemy krążkami cebuli
  • Sałatę układamy obok, polewamy sosem
  • Obok kładziemy mięso

Rady dietetyka

Mięso z sarny możesz zastąpić innym (wówczas sposób wykonania nie ulega zmianom).

Dopasuj składniki przepisu do Twojej aktualnej diety i towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz pomysły na przyrządzenie naszych smacznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g udzća z sarny
  • 1 pomidor (170 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette lub sosu vinaigrette z granatów (30 ml)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego lub masła klarowanego Ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa, Siekacz do mięsa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z selera korzeniowego z ananasem

Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dość drobnych oczkach. Ananasa kroimy w kosteczkę lub w cienkie słupki. Selera (…)

WIĘCEJ >

Ciasto gruszkowe z musem bananowym

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >

Zupa kokosowo – buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki (…)

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pieczarkami

Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl