fbpx
logo
Szukaj
open close

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz18-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Przygotowanie

  • Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry
  • Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Wrzucamy mięso
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony i przekładamy na 2 min na drewnianą deskę
  • Pomidora kroimy w plastry i posypujemy krążkami cebuli
  • Sałatę układamy obok, polewamy sosem
  • Obok kładziemy mięso

Rady dietetyka

Dopasuj składniki przepisu do Twojej aktualnej diety i towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz pomysły na przyrządzenie naszych smacznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sarnina udziec (180 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Cebula biała (50 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa, Siekacz do mięsa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczone mielone mięso z cukinią

Cukinię wydrążamy z nasion, ścieramy na tarce o dużych oczkach Dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na 5 minut, a następnie odciskamy z niej sok W misce mieszamy razem mięso mielone, warzywa i jajko Dodajemy curry, sól,…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z pietruszkowym pesto

Do blendera wkładamy natkę pietruszki oraz czosnek (bez łupin), dodajemy sok z cytryny, tłuszcz oraz sól i całość blendujemy na jednolitą masę Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Seler oraz pomidorki kroimy…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy gęś Wstawiamy na „low” na 8 godz. Makarony: Kalarepę obieramy Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat…

WIĘCEJ >