Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą
Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą
Przygotowanie
- Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry
- Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku
- Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
- Wrzucamy mięso
- Lekko solimy i pieprzymy
- Smażymy po 2-3 min z każdej strony i przekładamy na 2 min na drewnianą deskę
- Pomidora kroimy w plastry i posypujemy krążkami cebuli
- Sałatę układamy obok, polewamy sosem
- Obok kładziemy mięso
Rady dietetyka
Dopasuj składniki przepisu do Twojej aktualnej diety i towarzyszących nietolerancji.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz pomysły na przyrządzenie naszych smacznych sosów vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Sarnina udziec (180 g)
- Pomidor (170 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Cebula biała (50 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Pieczone mielone mięso z cukinią
Cukinię wydrążamy z nasion, ścieramy na tarce o dużych oczkach Dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na 5 minut, a następnie odciskamy z niej sok W misce mieszamy razem mięso mielone, warzywa i jajko Dodajemy curry, sól,…
WIĘCEJ >Kasza jaglana z pietruszkowym pesto
Do blendera wkładamy natkę pietruszki oraz czosnek (bez łupin), dodajemy sok z cytryny, tłuszcz oraz sól i całość blendujemy na jednolitą masę Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Seler oraz pomidorki kroimy…
WIĘCEJ >Pasta brokułowa z masłem
Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.
WIĘCEJ >Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym
Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy gęś Wstawiamy na „low” na 8 godz. Makarony: Kalarepę obieramy Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat…
WIĘCEJ >