fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz18-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Przygotowanie

  • Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry
  • Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Wrzucamy mięso
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony i przekładamy na 2 min na drewnianą deskę
  • Pomidora kroimy w plastry i posypujemy krążkami cebuli
  • Sałatę układamy obok, polewamy sosem
  • Obok kładziemy mięso

Rady dietetyka

Mięso z sarny możesz zastąpić innym (wówczas sposób wykonania nie ulega zmianom).

Dopasuj składniki przepisu do Twojej aktualnej diety i towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz pomysły na przyrządzenie naszych smacznych sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g udzća z sarny
  • 1 pomidor (170 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette lub sosu vinaigrette z granatów (30 ml)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego lub masła klarowanego Ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa, Siekacz do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gołąbki z dzika w sosie pomidorowym

Gołąbki: Kaszę gryczaną płuczemy na sicie pod zimną woda, a następnie wrzucamy do litrowego garnka z gotującą lekko osoloną wodą Gotujemy 10 min i odcedzamy na sicie Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w…

WIĘCEJ >

Nadziewane cukinie

Cukinie dokładnie myjemy i kroimy na pół Następnie dużą łyżką wydrążamy środek, ostrożnie tak, by jej nie przedziurawić Wyjęte kawałki dokładnie kroimy i dodajemy pokrojone lub zmielone mięso, kapustę, cebulę i przyprawy Wszystko mieszamy i…

WIĘCEJ >

Makaron z batatów z sosem brokułowym

Brokuł i pietruszkę ugotować do miękkości. Zblendować z mlekiem kokosowym. Gotować na małym ogniu przez kilka minut. Dodać drobno starty imbir, chrzan i rozgnieciony z solą czosnek. Można dosolić do smaku. Makaron zalać gorącą (80…

WIĘCEJ >

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy gęś Wstawiamy na „low” na 8 godz. Makarony: Kalarepę obieramy Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat…

WIĘCEJ >